Nova vest
Tenis 35

30.8.2024.

8:00

"Povlašćeni" Đoković naljutio Amerikance

"To mora da bude noćni termin, mora da bude", bio je uveren Frensis Tijafo.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File

Američki teniser očekivao je da će susret protiv zemljaka Bena Šeltona na "Artur Ešu" odigrati u petak u udarnom terminu, u večernjoj sesiji.

Međutim, to neće biti slučaj, pošto su organizatori odlučili da od 19.00 po lokalnom vremenu stave susret Novaka Đokovića i Alekseja Popirina, a potom i Ekaterine Aleksandrove i Arine Sabalenke.

US open je poprilično iznenadio ovom idejom da program tokom dana, od 12.00 otvore Koko Gof i Elina Svitolina, a da onda usledi sveamerički okršaj Tijafoa i Šeltona.

Ovaj dvojac je očekivao noćni, naelektrisani dvoboj u prajm-tajmu, baš kao i američki navijači, koji su osuli paljbu po onima koji prave raspored na poslednjem Grend slemu u sezoni.

Profimedia/Fatih Aktas / Anadolu/ABACAPRESS.COM

U čitavu priču upliću i Đokovića, ističući da organizatori izlaze u susret srpskom teniseru, koji u Njujorku više voli da igra uveče, nego danju, kada su uslovi prilično teški zbog toplote i vlage.

Mada, ume i noću da bude nezgodno, baš kao što je i bilo protiv Lasla Đerea. Tada je krov bio aktirivan zbog kiše, tako da unutar stadiona nije moglo da se diše.

Svakako ovi napadi i spominjanje Novaka nemaju mnogo pokrića, pošto će petak biti najhladniji dan tokom ovogodišnjeg US opena.

Očekuje se da temperatura vazduha bude najviše 24 stepena, a najavljuju se padavine i vetar.

Nisu samo Amerikanci iznenađeni ovakvim rasporedom, već i pojedini novinari u Njujorku, koji tvrde da na ovogodišnjem turniru teško da će biti takvog meča "rođenog" za večernji termin kao što je onaj Šeltona i Tijafoa.

"Veoma je sličan meni. Uzbuđen je, energičan na terenu, ima razorne udarce, odlično servira, pokreće publiku", rekao je Tijafo.

Profimedia

Šelton je, takođe, usplahiren zbog narednog susreta – priznaje da će njihovo prijateljstvo biti stavljeno na čekanje, pošto je ulog osmina finala US opena.

"Znam da ga ljudi ovde vole verovatno više nego mene", kaže Šelton i ističe da se njihov odnos nije promenio uprkos rivalstvu.

Ovaj duel biće i repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala, kada je Šelton slavio, gubeći jedan set, baš kao što je to slučaj bio i u finalu Hjustona na šljaci ove sezone.

Niko ne može da tvrdi ko će pobediti u ovom spektaklu, ali jedno je sigurno – ko god da trijumfuje, u slučaju da u narednoj fazi ide na Novaka Đokovića, večernji termin ne bi smeo da se dovodi u pitanje.

Ili bi, ipak, smeo? Novak je prošle godine na putu ka četvrtom trofeju igrao sa dvojicom Amerikanaca, Tejlorom Fricom i Šeltonom, i u oba navrata termin je bio dnevni.

Rasporedi na Grend slemu ostaće večita misterija, baš kao priče i teorije koje iz njih proističu.

Podeli:

Komentari 35

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu