Nova vest
Tenis 3

29.8.2024.

22:52

Siner odgovorio Kirjosu: "Ako do toga dođe – videćemo"

Italijanski teniser Janik Siner je prokomentarisao nedavne izjave Nika Kirjosa oko doping skandala čiji je Italijan glavni akter.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Nik Kirjos je imao žestoke komentare na račun Janika Sinera za koga se nedavno saznalo da je dva puta bio pozitivan na doping test.

Italijan je zbog toga upitan kako bi reagovao kada bi mu nekoliko pitanja postavio upravo Australijanac nakon nekog od njegovih mečeva na "Artur Ešu".

Siner kao da nije bio siguran u svoju reakciju, ali je odgovorio prilično mirno.

"Ne znam. Ne želim da odgovaram na to što je rekao. Svi imaju pravo da kažu šta god žele. U redu je. Ako do toga dođe, videćemo. Biće drugačije, sigurno (smeh). Ne znam šta da kažem. Možda kažem nešto sada, a reakcija bude skroz drugačija. Uvek sam prilično opušten. Ja sam neko ko brzo zaboravlja stvari. Svi imaju pravo da kažu sve. Kako je, tako je", iskren je bio Siner.

Podsetimo, Italijan je dobio pozitivan rezultat tokom doping testa tokom Indijan Velsa, a pozitivan je bio i osam dana kasnije.

Zbog toga je suspendovan u tajnosti na samo nekoliko dana, a onda je njegova žalba prihvaćena sa čudnim objašnjenjem.

Za doping je okrivljen fiziotarapeut Đakomo Naldi i kondicioni trener Umberto Ferara, a do javnosti je sve stiglo nekoliko meseci kasnije kada je Siner oslobođen krivice.

Nik Kirjos ne krije da je nezadovoljan zbog izostanka ozbiljnije kazne za Sinera, a tu su se priključili i mnogi drugi teniseri.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu