Nova vest
Tenis 4

29.8.2024.

6:28

Đoković otkrio šta ga je mučilo: "Bilo mi je teško da dišem"

Srpski teniser Novak Đoković govorio je na konferenciji posle plasmana u treće kolo US opena.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/CJ GUNTHER

Njemu je pri rezultatu 2-0, 2:0, meč predao zemljak Laslo Đere.

"Probao sam da pronađem ritam servisa. Igrač kao što je Đere je dobar sa osnovne linije, osećao se komforno. Nisam dobro servirao na početku. Prva dva seta su trajala dva seta, meč je okončan na način na koji nismo želeli", rekao je Đoković.

Naredni rival biće mu Aleksej Popirin.

"Srećan sam da pobedim još jednom u četiri mesta, nastavlja da napreduje, osvojio je masters u Kanadi. Znamo da ima dobar servis i forhend, ali se njegova kretnja popravila. Ne pravi toliko grešaka kao ranije, generalno je napredovao. Samopouzdan je igra sjajan tenis i nema razloga da ne veruje da će biti sjajna predstava i da veruje u pobedu. Ipak, znam šta bi trebalo da uradim, uradiću domaći".

Marko Paniki, Novakov bivši kondicioni trener, kazao je da je jedan od najemotivnijih trenutaka bio onaj nakon meča Đokovića i Alkarasa posle finala Sinsinatija.

"Jeste bio sigurno jedan od najposebnijih momenata koje smo imali. Posle pobede nad Alkarasom, kako sam ga pobedio, meni je ogroman podstrek dao i to mi je bila odskočna daska. Takvi mečevi protiv u tom trenutku najboljeg igrača na svetu, 15 godina mlađeg, sve je to uticalo da Marko to kaže. Iako bih ja rekao da ima još posebnih momenata. To se ne dešava često, to je lepa poruka za naš sport, da ipak kada završimo borbu ko god da je pobedio ili izgubio da pružimo ruku, zagrlimo se u svlačionici i pružimo poštovanje i podršku. To sam se trudio da poštujem i negujem kroz ceo život, uvek sam se trudio da budem ljubazan i sa poštovanjem prema najvećim protivnicima, starijim ili mlađim. Vodim se da budem onakav kakav želiš da budu prema tebi. Imao sam slavne i uspešne momente sa njim, njega volim kao osobu, biće uvek deo porodice".

Novak se prilično mučio tokom prva dva seta. Teško se kretao, a probleme mu je pravio i stomak.

"Imao sam iskreno problema sa stomakom i u većem delu prva dva seta se to odrazilo na način na koji sam se oporavljao posle poena, mnogo sam se znojio, bilo mi je teško da dišem. Žao mi je što je Laslo predao meč, imao je operaciju, nekoliko meseci pokušava da se vrati na željeni nivo, kada igra na ovakvom nivou može da bude rangiran visok, jako posvećen i miran momak, voli sport i rad, zaslužuje sav uspeh. Nije bio idealan osećaj na terenu, dosta je doprinelo tome i činjenica da smo imali više od dva sata tenisa u dva seta. Dosta dugih razmena i iscrpljujućih poena, to je bilo očekivano jer smo na ovoj podlozi igrali dug meč. Mislim da mu moja igra odgovara, ne ustručava se da napadne, da pokaže da može da pobedi. Ove godine su dosta ubrzali terene, loptica brže i niže odskače, on voli kada loptice nisko odskaču, nezgodno je igrati protiv njega. Drago mi je da sam uspeo da pobedim, ne na ovaj način, ali moram da serviram mnogo bolje".

Ispratio je i plasman Crvene zvezde u Ligu šampiona.

"Na putu ka US Openu sam na telefonu pratio Zvezdu i slavio. Svaka čast Zvezdi na velikom uspehu. Treći ili četvrti put su u grupnoj fazi u pet ili šest godina, to je za svaku pohvalu. Želim im sve najbolje, da im dođu najbolje ekipe i da bude rasprodata „Marakana“ ja ću se potruditi da budem barem na jednoj utakmici", istakao je Novak.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu