Nova vest
Tenis 1

29.8.2024.

4:10

Švjontek zabrinuta: Ovo što se dešava je ludost!

Iga Švjontek se plasirala u drugo kolu US Opena, ali teniserka iz Varšave ne deluje da je preterano zadovoljna.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Prva teniserka sveta je izrazila zabrinutost zbog sve zahtevnijeg kalendara takmičenja i određivanja termina mečeva, rekavši da je to pogubno po mentalno i fizičko stanje tenisera i teniserki.

Ovo nije prvi put da je Švjontek izašla sa takvom opservacijom, slično je pričala i nedavno u Sinsinatiju.

"Želimo da se naš glas više čuje. Bilo bi lepo kada bismo imali nekog uticaja jer ne mislim da naš sport ide u dobrom smeru", kaže Iga i dodaje.

"Za one koji odlučuju, to bi bilo lako da isprave. Međutim, oni su već doneli gomilu odluka i obećali mnogo stvari, recimo WTA, da bi im značila promena mišljenja, što je nezgodno, jer to je posao. Mislim da su igrači svesni da je ovo što se dešava prava ludost i da je raspoređivanje veoma teško. Mislim da to mora da se promeni jer će to biti bolje i za navijače. Tako neće videti svoje miljenike kako odustaju ili se povređuju tako često", zaključila je Švjontek.

Slično razmišlja i Amerikanac Mekenzi Mekdonald koji je nastartu izgubio od svetskog broja jedan, Janika Sinera.

"Turniri nisu dovoljni jedinstveni da sarađuju bez ega i novca koji je u sve uključen. Igrači su apsolutno slomljeni na tako mnogo načina - fizički, mentalno, finansijski. Imati normalan život? Daleko smo mi od toga. Dobijamo li što zaslužujemo, posebno na slemovima? To je tužno. Da kažem prosto tako", zaključio je Mekdonald.

Švjontekovu u drugom kolu čeka Japanka Ena Šibahara koja je pobedila Dariju Sevil iz ustralije sa 3:6, 6:3, 6:1.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu