Nova vest
Tenis 0

28.8.2024.

0:12

Lajović namučio Medvedeva – eliminisan na startu US Opena

Srpski teniser Dušan Lajović izgubio je od Danila Medvedeva sa 3-1 u setovima u prvom kolu US Opena.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Seth Wenig, File

Dušan Lajović se borio hrabro i izdržao koliko je mogao, ali je maksimum bio taj jedan osvojeni set protiv zaista sjajnog Danila Medvedeva.

Ruski teniser je pobedio srpskog sa 3-1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:1) na terenima Luja Armstronga u Njujorku i plasirao se u drugo kolo US Opena.

Čitav meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Susret je počeo nekako mirno i oba igrača su malo rizikovala i uzdala se u svoj servis pa posle šest odigranih gemova koji su trajali preko pola sata, na semaforu je stajalo 3:3.

Naredna tri gema osvaja Danil Medvedev i na taj način dolazi do prednosti od 6:3 i osvojenog prvog seta u kome je publika mogla da uživa sa dosta poena u kojima smo videli dvocifreni broj razmenjenih udaraca.
 

Milan Tomić/B92.sport

U drugom setu, situacija se potpuno promenila u korist srpskog tenisera. Prvi gem je pripao Medvedevu i to mu je bio četvrti uzastopni, a onda Lajović prekida tu "crnu seriju".

Potom Dušan čini najbolju moguću stvar – pravi brejk. Još jednom smo videli sjajne razmene udaraca njih dvojice, a ovoga puta nakon djusa je srpski teniser izašao kao pobednik.

Potvrdio je Lajović brejk na svom servisu i to sa nulom!

Nije bilo brejkova do kraja ovog seta i Dušan Lajović je uspeo da izjednači na 1-1 u setovima i da zaradi ovacije publike u Njujorku, ali je to bilo najbolje što je imao da prikaže.
 

Tanjug/AP Photo/Seth Wenig, File

Skupo ga je koštalo što je svaka razmena udaraca na njegovom servisu duže trajala nego one kada servira Medvedev, skupo ga je koštalo što je Danil imao više asova i što je rešavao probleme bolje od srpskog igrača.

Nije mogao Medvedev da parira Lajoviću u tom drugom setu, ali je Dušan tu potršio svu energiju. U naredna dva seta, Lajović je spustio nivo igre i osvojio tek četiri gema naspram 12 koliko je imao Medvedev.

Rus je treći set počeo brejkom i potom bez većih problema slomio otpor Dušana Lajovića za 6:3 u trećem setu, a onda u četvrtom potpuna dominacija.

Novi dupli brejk i ubedljivih 6:1 za vođstvo od 3-1 u setovima i pobedu Danila Medvedeva.

Danil će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz duela Hamad Međedović – Fabijan Marožan, a taj meč možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.
 


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Liga šampiona

Mbape: "Znam da mogu više"

Fudbaler Reala Kilijan Mbape izjavio je da je srećan zbog pobede protiv Štutgarta u Ligi šampiona i dodao da mora da pruži više u narednim utakmicama, prenose španski mediji.

Tanjug

13:10

29 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu