Nova vest
Tenis 12

27.8.2024.

11:04

Kirjos ne prestaje sa napadima na Sinera: "Stojim iza svake reči"

Australijski teniser Nik Kirjos je istakao da stoji iza svake reči koju je rekao o slučaju Janika Sinera, ali da to nije ništa lično.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Kirjos ne prestaje sa napadima na Janika Sinera, posle afere koju je italijanski teniser imao sa dopingom.

U razgovoru za "ESPN" je još jednom rekao da nije fer prema ostalima što Siner nije "oštrije" kažnjen.

"Stojim iza svake reči. Za sve što stavim na društvene mreže moram da se zalažem. Video sam mnoge moje prijatelje kako prolaze kroz doping i kako su suspendovani. Videli smo primer kao što je Halep i čini se da svaki put kada se pojavi jedna od ovih stvari, uvek postoji drugačiji proces za različite igrače. Nema ništa protiv Sinera lično. Znam koliko je važan. On je jedan od najboljih tenisera koje imamo u ovom trenutku. Znam koliko će on biti važan narednih 15 godina. Ne poričem ništa od toga. Ništa protiv njega lično. Ako pogledate Džensona Bruksbija, igrača kojima je oduzeto do godinu dana karijere, a neko kao što je Siner... Mislim da to nije fer i jednako za ostale."

Objasnio je Kirjos da svaki fiziotarapeut koji je zaposlen kod igrača dobije listu zabranjenih supstanci.

"Svaki fizioterapeut koji je zaposlen kod igrača, kao i svaki igrač, svake godine dobiju listu zabranjenih supstanci. Na petoj strani piše 'Zabranjeno u svakom trenutku'. Moramo da dobijemo definiciju šta znači 'Zabranjeno u svakom trenutku'... Prilično sam siguran da to znači bez obzira na količinu ili ako se pojavi, to znači da ste bili pozitivni. Pretpostavljam da postoji siva zona u onome što znači 'zabranjeno u svakom trenutku'. Zašto njegov tim nosi zabranjenu supstancu za koju znamo da potpuno nije neophodna u sportu je drugo pitanje. Momci poput Alkarasa su bili pitani i nekako su ostali neutralni u vezi sa tim. Ali u isto vreme postoji mnogo stvari o kojima mislim i detalja koji su nam takođe rekli."

Nisu svi jednaki i nemaju iste uslove.

"To je borba. Zbog toga su ovi igrači na neki način došli na društvene mreže sa malo nelagode. Testirao sam se u mojim hotelima pre dva dana. Konstantno se testiramo. Ovo je sport kojim se bavim ceo život. Samo želim jednake uslove za sve. Zbog toga sam bio protiv trenera u loži za igrače. Nema svaki igrač trenera. Ne može svaki igrač u kvalifikacijama da priušti trenera. Ako teren za igru nije isti za sve, pomalo gubite integritet sporta.”

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu