Nova vest
Tenis 18

26.8.2024.

16:45

Hrvat o Sinerovoj doping aferi: "Ceo svet je shvatio što se dogodilo"

Bivši hrvatski teniser Ivan Ljubičić komentarisao je doping aferu u koju je umešan Janik Siner.

Izvor: Index.hr

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/NEIL HALL

Danima unazad svet sporta bruji od doping aferi u koju je umešan prvi teniser sveta, koji je u martu pao dva puta na doping testu, jer mu je u krvi bila pronađena mala količina klostebola.

"Poslednji meseci i činjenica da je osvojio turnir u Sinsinatiju pokazuju nam koliko je mentalno jak. Ne znam kako je mesecima živjti s tom informacijom u sebi. Uvek je bio takmičarski raspoložen i dobro je igrao. Osvojio je važne turnire poput Sinsinatija pre nedelju dana. Sigurno oseća olakšanje, na US Openu se konačno može fokusirati na tenis i pokušati da osvoji turnir. U prošlosti je ovde odigrao nekoliko spektakularnih mečeva, mislim da se sada psihički i fizički oseća bolje", rekao je  Ljubičić za Sky Sports.

Nekadašnji treći teniser sveta i bivši trener Rodžera Federera osvrnuo i na činjenicu da je Siner otpustio svoje saradnike, zbog kojih je navodno bio izložen zabranjenoj supstanci.

"Ovo je poseban slučaj. Dosad je celo teniski svet shvatio što se dogodilo. Retki misle da je Janik hteo da uradi nešto zabranjeno", zaključio je Ljubičić.

Pročitajte još:

Podeli:

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu