Nova vest
Tenis 12

26.8.2024.

12:00

Alkaras piše istoriju: Juri rekorde Đokovića, Nadala, Federera

Španski teniser Karlos Alkaras mogao bi da sruši veliki broj rekorda na predstojećem US Openu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Dylan Buell

US Open se u Njujorku održava od 26. avgusta do 9. septembra, a učestvovaće i Novak Đoković i Karlos Alkaras i Janik Siner i ostali teniseri koji su najbolji na planeti.

B92.sport ima svog čoveka na licu mesta – Milana Tomića, koji će izveštavati o svim dešavanjima sa US Opena.

Novak Đoković juri prvu Grend slem titulu u 2024. godini, a Karlos Alkaras ima šansu da sruši nekoliko rekorda.

Ukoliko Alkaras osvoji titulu postao bi sedmi teniser u istoriji koji je osvojio tri Grend slema u jednoj sezoni. Pre njega su to uspeli Novak Đoković, Rod Lejver, Rodžer Federer, Džimi Konors, Mats Vilander i Rafael Nadal.

Podsetimo, samo su Đoković i Lejver uspeli da osvoje sva četiri Grend slema u jednoj godini od čega je Đoković to uspeo četiri puta (2011, 2015, 2021. i 2023), a Lejver dva puta (1962. i 1969.).

Alkaras bi sa osvojenom šampionskom titulom postao tek šesti teniser ikada koji je tri Grend slema osvojio u nizu. Đoković je to uspeo četiri puta, Federer dvaput, a Rafa Nadal i Pit Sampras po jednom.

Pritom, samo su Đoković i Nadal to uspeli u istoj godini, a Karlos bi im se pridružio u elitnom društvu ako to uspe da ostvari.

Peta Grend slem titula bi Alkarasu donela priznanje najmlađeg tenisera ikada sa toliko GS trofeja i napravio bi veliki korak ka šansi da ugrozi Federera, Nadala ili čak Novaka Đokovića jednog dana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by US Open (@usopen)

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu