Nova vest
Tenis 18

25.8.2024.

11:20

Sinerov "dželat" prekinuo ćutanje: "Jedina istina je..."

Đakomo Naldi, doskorašnji fizioterapeut Janika Sinera, oglasio se povodom skandala.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Naldi je jedan od dva krivca za Sinerov pozitivan doping nalaz, pošto mu je upravo on, doduše nenamerno, preneo klostebol u organizam tokom masaže.

Situacija je otišla predaleko sa se neodgovornost Naldija i doktora Umberta Ferare zaboravi, pa je tako Siner morao da ih otpusti iz svog tima.

Povom svega Italijan se oglasio na društvenim mrežama.

"Jedina je istina da postoje dve staze pravde: ona prava koju određuju sudovi i ona (nažalost efikasnija) koju određuju mediji. Ova druga je previše često površna i retko zasnovana na konkretnim činjenicama, koje su u ovom slučaju, usput, javne. Kao posmatrač, uvek sam se pitao koji je cilj spektakularizovanja pravnih slučajeva, ako ne da se sudi, stvara ili uništava ljude i njihovu reputaciju. Danas, kao neko ko je u središtu svega ovoga, imam potvrdu toga!", napisao je Naldi na Instagramu.

On je zatim izlaganje nastavio prisećanjem o početku saradnje sa timom Siner.

"Pre godinu i po dana pridružio sam se fantastičnoj radnoj grupi, sastavljenoj od sjajnih ljudi, velikih profesionalaca i saputnika. Sa njima sam doživeo trenutke radosti i bola, delio emocije, okusio pobede i poraze. Sa ljudima iz ove grupe, stvorio sam snažnu vezu, ali pre svega sam mogao da postignem istorijske ciljeve, koji su nas uveli u istoriju italijanskog tenisa", naveo je Naldi i nastavio:

"Ponosan sam što sam bio deo ovog velikog tima, svestan da sam dao maksimum, da sam bio profesionalan 100%, ali i da sam dao više, jer kada uložite srce, sigurno je da ćete dati više. Teško je pomisliti da više nisam deo toga, teško je biti van boksa i navijati za Janika, ali ću morati brzo da se naviknem".

Na kraju se zahvalio prvom teniseru sveta i svima onima koji mu nisu sudili.

"Hvala Janiku i srećno, za veliku karijeru, ti si šampion. Na kraju, hvala svim ljudima koji u ovim danima nisu površno sudili".

Podeli:

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu