Nova vest
Tenis 8

25.8.2024.

11:11

Tim: Povrede? Ja sam smrtnik koji je igrao protiv polubogova!

Dominik Tim, šampion US Opena iz 2020, dobio je ove sezone vajld kartu za učešće na poslednjem grend slemu sezone.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Tu čast je takođe imao još jedan bivši šampion, Švajcarac Stan Vavrinka, a Tim je uoči meča prvog kola sa Benom Šeltonom, otvorio dušu.

Ove sezone, Dominik je dobio samo jedan zvaničan meč i otuda je pao na 209. mesto na ATP listi.

Otuda će US Open biti njegov poslednji grend slem u karijeri.

Austrijanac je pričao o povredama koje su mu skratile karijeru, a u Njujorku se našalio i kako su tome značajno doprineli Novak Đoković i Rafael Nadal. 

"Uzelo je danak, posebno kada se jedana običan smrtnik takmiči sa tri poluboga, Federera, Nadala i Đokovića. To je doprinelo povredama, definitivno. Takmičio sam se protiv trojice najboljih. To je bilo jako intenzivno. Isto tako, sve te godine pre povreda, uvek sam trenirao snažno i sa mnogo intenziteta. Zbog toga su mi doktor i mnogi drugi govorili, da će jednog dana moj ručni zglob jednostavno pući zbog svih tih udaraca i treniranja. Ja sam stremio tome da budem bolji i bliži najboljim igračima sveta", kaže Tim.

Dominić, koji će u septembru proslaviti 31. rođendan, ipak se upisao u istoriju i to baš u Njujorku kada je u finalu 2020. pobedio Aleksandera Zvereva i to posle 0:2 u setovima.

"Svako grend slem finale može da vam bude poslednje, jer put je stvarno težak. Morate da pobeđujete velikane, da ostanete zdravi. Mnogo sitnica mora da se poklopi. Kada sam igrao sa Sašom bilo je u stilu, sad ili nikad. Kada sam gubio sa 0:2, shvatio sam to, ali i da je i on počeo da razmišlja da je blizu titule", zaključio je Tim.

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu