Nova vest
Tenis 7

24.8.2024.

22:52

"Povreda? Mislim da je sve okej; Đoković? Zaslužio je"

Karlos Alkaras je upitan da prokomentariše i povredu zgloba na nozi tokom treninga na US openu, zbog koje je zabrinuo svoje navijače, ali i finale Olimpijskih igara protiv Novaka Đokovića.

Autor: Luka Nikolić

Luka Nikolić
Luka Nikolić
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

"Mislim da je sve okej. Iz predostrožnosti sam zaustavio trening. Nisam se osećao dovoljno komforno da nastavim da se ne bi pogoršalo. Ali par sati kasnije se osećam dobro. Sutra ću opet trenirati na 100%", rekao je Alkaras novinarima u Njujorku.

Govorilo se i o finalu Olimpijskih igara, gde je Karlos izgubio od Đokovića u borbi za zlato.

"To je bilo jedno od najvažnijih finala u mojoj karijeri. Olimpijske igre su na svake četiri godine, tako da ne znam da li ću imati opet šansu da osvojim zlato. Boriću se za to, to je sigurno", rekao je Alkaras i dodao:

"Bilo mi je teško izgubiti zlato u tako tesnom meču u kojem sam imao šanse, ali je ispred mene bio baš dobar igrač koji se borio za istu stvar kao i ja – i to je i zaslužio".

Patio je Alkaras par dana, ali je brzo uspeo da barem koliko-toliko preboli poraz.

"Par dana nakon OI sam shvatio da sam osvojio srebrnu medalju što je veliki uspeh za mene na koji moram biti ponosan. Pokušaću da izvučem pouke iz tog meča. U narednim najbitnijim mečevima za mene ću pokušati da budem drugačiji i bolji nego na Olimpijskim igrama. To stvarno jeste bio bitan momenat u mom životu".

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu