Nova vest
Tenis 28

24.8.2024.

23:06

Đoković se konačno oglasio o Sineru!

Novak Đoković se oglasio povodom doping skandala Janika Sinera.

Autor: Luka Nikolić

Luka Nikolić
Luka Nikolić
Profimedia

Svi su čekali koferenciju za medije Đokovića na US openu, jer je to bila prva prilika da prokomentariše to što je Janik Siner pao na doping testu.

Srpski teniser je u obraćanju pomenuo svoju organizaciju za zaštitu igrača, PTPA.

"Ovakvi primeri su razlog zašto smo osnovali PTPA, koji sto posto zastupa igrače i stara se da se pokrije svaki pedalj kako bi igrač mogao da živi od ovog sporta. Razgovarali smo o ‘dubini’ Tura, o tome koliko igrača može da živi od tenisa… Mnogo je tema na kojima se radi u PTPA, a još nismo priznati koliko bismo želeli da budemo priznati, u okviru teniskog ekosistema. Kada je reč o Janiku, PTPA se uvek zalaže za standardizovane protokole. Razumem frustraciju igrača jer nema konzistentnosti. Prošlo je pet-šest meseci otkad je to saopšteno njemu i njegovom timu. Mnogo je mana u sistemu, razumem osećanja igrača koji se pitaju da li su oni tretirani na isti način", kazao je Đoković

Novak je zatim zahtevao promene.

"Nadam se da će rukovodeća tela u tenisu naučiti nešto iz ovoga, jasno je da mora da dođe do promena. Neki su imali slične slučajeve ili iste slučajeve sa različitim ishodom. Da li je to finansija, da li igrač može sebi da priušti efikasniju odbranu advokatsku… Ne znam da li je tako, ali moramo da standardizujemo stvari kako bi svaki igrač – nezavisno od ranga i profila – bio tretiran jednako".

Podeli:

Komentari 28

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu