Nova vest
Tenis 2

24.8.2024.

23:45

Šelton: Moram da se prilagodim, kao Novak, Rodžer i Rafa

Ben Šelton je jedan od igrača od kojih Amerikanci najviše očekuju na US Openu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Prošlogodišnji polufinalista turnira na Flašing Medouzu, kaže da je znatno napredovao kao igrač i uveren je da može da ponovo napravi dobar rezultat.

Njega na startu očekuje sudar sa šampionom iz 2020. godine, Dominikom Timom, koji je dobio vajld kartu.

"Napravio sam napredak, posebno u kretanju. Mislim da sam mnogo bolji igrač nego pre godinu dana. Konstantniji am, bolji i sa osnovne linije i na voleju. Mislim da sam se popravio gotovo u svakom aspektu", kaže Ben.

Šelton je u Njujork stigao posle Mastersa u Sinsinatiju, gde kaže da su bili teški uslovi za igru.

"Jedna od stvari koje su mi se dopale igrajući u Sinsinatiju je što smo imali teške uslove. Stvarno brz teren. Mnogo vetra, nikom nije bilo lako da igra tamo. Mnogo su se žalili na uslove i mislim da sam se baš dobro prilagodio", kaže Šelton i dodaje da se po tome ugleda na one najbolje u ovom sportu.

"Velikani koji su osvojili veliki broj titula, Rodžer, Novak i Rafa, oni mogu da se prilagode. Mogu da osvoje Rolan Garos a da ne igraju na pripremnom turniru, i onda odu na Vimbldonu, uđu u finale ili pobede. Mislim da je prilagođavanje na različite podloge, uslove, letove, jako važno u našem sportu, jer ne koristimo uvek iste loptice ili ne igramo na istim podlogama", zaključio je Šelton.


  

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu