Nova vest
Tenis 13

24.8.2024.

14:32

"Novak me je ostavio bez teksta"

Majkl Čeng, šampion Rolan Garosa iz 1989. godine, oduševljen je igrama Novaka Đokovića u poslednje vreme.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Mediapunch

Amerikanac, koji je ujedno i najmlađi šampion turnira u Parizu sa 17 godina tri meseca  20 dana, sa posebnom pažnjom je pratio Novakove mečeve na Olimpijskim igrama u Parizu gde je Đoković osvojio zlatnu medalju.

"Ono što Novak čini i što je već uradio, to je van pameti. Apsolutno van pameti. Čak i ovih nekoliko poslednjih meseci. Igrati na Rolan Garosu, povrediti e tamo, imati operaciju, oporaviti se i igrati finale Vimbldona, to je jedna stvar. Ali onda se vratio, pobedio Alkarasa, na šljaci, na Garosu, na Olimpijskim igrama, jednostavno sam ostao bez teksta. I to radi sa 37 godina, to je fenomenalno", kaže Čeng. 

Đoković će narednih dana igrati na poslednjem grend slemu sezone, na US Openu.

Mnogi nagađaju koliko će Đoković još igrati, ali Čeng nije ubeđen da će Novak u skorije vreme rešiti da se povuče.

"Nisam siguran da će prestati da igra u skorije vreme. Ne mislim da će uopšte stati! To što je uradio je neverovatno. Imali smo tu generaciju igrača a Rodžerom, Rafina karijera je pri kraju, Endi Mari se tek povukao, i serena ne tako davno. Imate te neverovatne igrače. I na svu sreću, imamo te mlade igrače koji su u stanju da ih naslede, rade sjajan posao. Kako da ne uživate gledajući Alkarasa? Pobeđuje, a u isto vreme je nasmejan. Janik Siner je neverovatan talenat, veoma skroman ima sasvim drugačije udarce. I kako da ne uživate gledajući tu novu generaciju kako odrasta i sazreva i zauzima njihovo mesto", zaključio je Majkl Čeng. 

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu