Nova vest
Tenis 7

23.8.2024.

20:54

Ivanišević: "Novak je u finalu OI izgledao mlađe od Alkarasa"

Goran Ivanišević izjavio je da se čuo sa Novakom Đokovićem nakon osvajanja olimpijskog zlata.

Izvor: Klix.ba

EPA-EFE/JAMES ROSS

Đoković je u finalu Olimpijskih igara pobedio Karlosa Alkarasa 7:6, 7:6 i tako zvanično osvojio sve što se osvojiti može.

"Čuo sam se s Novakom i zbog zlatne medalje na OI i zbog njegove operacije kolena. Mogu vam reći da mi je zaista drago zbog njega jer znam koliko mu ta medalja znači. Njegov način igre u finalu, s obzirom na to da je igrao protiv mlađeg, bržeg i jačeg igrača, bio je fascinantan. U jednom trenutku, Novak je izgledao mlađe od Alkarasa, kao da sam ja osvojio zlato", rekao je Ivanišević za Klix.ba.


On je istakao i da će se vratiti trenerskom poslu, nakon što je u martu ove godine završio saradnju sa srpskim teniserom.

"Videćete me u trenerskoj ulozi. Rekao sam kad sam prekinuo saradnju s Novakom da do kraja septembra neću prihvatati nikakve ponude. Ovo leto je bilo savršena prilika da se posvetim sebi i porodici, i da konačno posetim Sarajevo na SFF-u".

Pohvalio je Karlosa Alkarasa i Janika Sinera.

"Alkaras nije samo dobar, već je fenomenalan. I Siner je sjajan. To su dobri momci, skromni i posvećeni sportu. Tenisu će biti potrebna njih dvojica, ali kad Novak ode, oni će biti pet-šest koraka ispred drugih i dominiraće tenisom".

Kako je istakao, navijaće za Novaka na US Open-u.

"US Open ću pratiti s odmora i navijam za Novaka. On je drugi nosilac, a Alkaras mu je na drugoj strani. Novak je motivisan da postigne još rekorda i za mene je favorit. Ko će mu biti protivnik u finalu, Siner ili Alkaras, to ćemo videti", istakao je Ivanišević.

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu