Nova vest
Tenis 5

23.8.2024.

18:54

Poljak ljut zbog povlašćenog tretmana Sinera: "Uništen sam i šokiran"

Kamil Majhšak, poljski teniser, razočaran je zbog doping afere u čijem centru je Janik Siner.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Majhšak, koji je trenutno na 168. mestu svetske liste, prošao je kroz težak period kada je u uzorcima njegovog testa pronađena nedozvoljena supstanca.

Poljak je u decembru 2022. bio pozitivan na četiri testa i shodno tome usledila mu je zabrana igranja u trajanju od 13 meseci.

Iako je dokazano da nije svesno uzimao supstancu, već da je ona bila posledica "zaraženog" suplementa koji je uzimao, udaljen je s terena i usledio je težak period za njega. 

"Samo nekoliko sati pre izlaska na meč dobio sam veoma šokantnu i izuzetno bolnu vest iz teniskog sveta. Neću sad da ulazim u detalje zbog mog zdravlja i mentalnog stanja, ali činjenica da ne mogu čak ni nogu da stavim na teniski teren koji nije privatan za skoro svo vreme moje kazne, dok drugi normalno igraju i ostvaruju svoje snove, iako su bili u istoj situaciji, ne da mi mira", kaže Kamil.

On je jasno zamerio teniskim organima da ne tretiraju sve igrače jednako.

"Potpuno sam uništen i šokiran. Dobro, možda nisam u pravu. Ali, koga briga šta kaže igrač koji je slabije rangiran", zaključio je 28-godišnji Majhšak.

On je počeo da igra početkom te godine i to od nule, jer je izgubio renking. Uspeo je da dođe do 168. mesta, a u kvalifikacijama za US Open ispao je u poslednjem kolu.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu