Nova vest
Tenis 6

23.8.2024.

7:30

Đoković saznao ime rivala, Međedović izbegao najgore

Srpski teniseri Novak Đoković i Hamad Međedović dobili su protivnike u prvom kolu US opena.

Autor: Luka Nikolić

Luka Nikolić
Luka Nikolić
Marko Djokovic/Starsport.rs ©

Nakon završenih kvalifikacija, svi koji su prošli u glavni žreb naknadno su raspodeljeni.

Tako je Đokoviću za rivala zapao Moldavac Radu Albot, trenutno 138. na ATP rang listi, koji je svojevremeno zauzimao u 39. mesto u svetskom poretku.

Ovaj 34-godišnjak je morao da igra tri seta u sva tri kvalifikaciona meča, a savladao je Baranko Kosana, Van Aša i Močizukija.

To će biti prvi susret Srbina i Moldavca u karijeri. Podsetimo, Novak u drugoj rundi ide na boljeg iz duela Đere - Štruf.

* Đoković na US openu – ima "mina", ali glavne su na drugoj strani

I naš Hamad Međedović je izborio glavni žreb posle tri teška meča u kvalifikacijama, pošto su posle tri seta pali Roka Batalja, Ajduković i Besavaredi.

Međedović je kao kvalifikant mogao da u prvoj rundi ide i na Đokovića i na Alkarasa (kreće od Australijanca Li Tua), a na kraju je dobio srednje tešku varijantu – Mađara Fabijana Morožana.

To će biti drugi međusobni susret Srbina i Mađara u karijeri, a u prvom bolji je bio momak iz Novog Pazara, kada je u prvom kolu Štutgarta (trava) slavio pobedu od 6:7, 6:1, 6:4 ranije ove godine.

Ukoliko 21-godišnji Međedović trijumfuje, u drugom kolu igraće sa boljim iz duela Medvedev - Lajović, a potencijalni rivali u trećoj rundi su mu Koboli/Dakvort/Bergs/Kotov.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu