Nova vest
Tenis 7

22.8.2024.

19:30

Kejhil: Siner je iskren, do srži

Daren Kejhil, trener Janika Sinera, oglasio se povodom afere koja poslednjih dana potresa teniski svet.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Australijski stručnjak je u razgovoru za ESPN potvrdio da je problem nastao zbog kondicionog trenera Umberta Ferere koji je koristio sprej koji je u sebi imao nedozvoljenu supstancu klostebol.

Iako Kejhil nije bio jasan sa time kako se Siner kontaminirao klostebolom, on je odlučan po pitanju toga da svetski teniser broj jedan nije pokušao da iskoristi prednost zabranjene supstance.

"Ne tražimo sažaljenje ili bilo šta slično jer smo zahvalni na tome što nije bilo nikakve zabrane. Ali želim da naglasim da je on sjajan dečko. Neverovatan profesionalac. Možda i najveći mladi profesionalac sa kojim sam ikad imao prilike da radim. Nikad ne bi uradio nešto namerno. On se nalazi u situaciji koja je splet neverovatno nesrećnih okolnosti. I istina je izašla na videlo, tačno o o što se dogodilo. Nema greške, nema nebrige", rekao je Kejhil.

Momenat kada se sve obelodanio veoma je nezgodan, uoči početka poslednjeg grend slema sezone u Njujorku.

"Zaista mi je žao zbog njega što je morao da prođe kroz sve ovo jer ne zaslužuje tako nešto. On je najviše propatio u svemu ovome, ali je morao i da izađe i igra tenis na turnirima. Bilo je zaista jako, jako teško za njega i skidam mu kapu na tome što je ostvario neke rezultate, mada je bilo dana kada ste mogli da vidite da je fizički i emotivno bio izazvan na terenu", dodao je Kejhil.

Neki od igrača poput Nika Kirjosa su se okomili na Sinera, prozvali ga zbog čitavog slučaja.

"To je u redu, svako ima pravo na mišljenje, znam da je to veoma osetljiva tema za svakoga, za trenere, igrače, navijače. Samo ću naglasiti da je Janik najprofesionalniji mladić sa kojim sam imao šansu da radim. On je dobar čovek i odgajili su ga predivni roditelji. Iskren je do srži i to možete da vidite po tome kako igra. On je u situaciji gde je nevina žrtva situacije", zaključio je Kejhil. 

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu