Nova vest
Tenis 20

21.8.2024.

21:10

"Samo najveći idioti napadaju Sinera"

Predsednik Teniskog saveza Italije Anđelo Binagi udario je jako po kritičarima Janika Sinera.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Prvi igrač sveta je u centru pažnje zbog skandala i činjenice da je dva puta bio pozitivan na zabranjenu supstancu prilikom doping testiranja.

Proglašen je nevinim, ali je kažnjen sa oduzimanje 300.000 evra i 400 poena zarađenih u Indijan Velsu, gde je testiranje održano.

Pojedine kolege, poput Nika Kirjosa i Denisa Šapovalova, tražili su sankcije za Sinera.

"Kritike kolega na račun Sinera? Došle su od najvećih idiota, frustriranih, onih koji su imali više sredstava od Sinera da postanu broj jedan na svetu, ali su podbacili. Pošto su frustrirani, normalno je da imaju otrovne komentare. Bilo bi sasvim druga priča kada bi smo to čuli od Nadala, Đokovića, Medvedeva", rekao je Binagi za "Gazeta delo Sport".

Binagi je prokomentarisao činjenicu da Svetska antidoping agencija (WADA) može da uloži žalbu na ovu odluku.

"Prilično smo se uplašili, ali sam siguran da će izaći jači nego ranije. Razmenili smo poruke, znam ga. Ne znam ništa o tome, ali bilo bi čudno, deluje kao afera koja je razjašnjena u svim aspektima. Mislim da se nikad ne bih kladio na slučaj dopinga u koji je uključen Siner", istakao je Binagi.

Siner je prvi nosilac na US openu, koji kreće u ponedeljak.

"Verovatno je sve ovo uticalo na psihu tokom četiri meseca, ali pobedio je u Haleu, Sinsinatiju, stigao do polufinala Rolan Garosa, četvrtfinala Vimbldona", zaključio je prvi čovek italijanskog tenisa.

Podeli:

Komentari 20

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu