Nova vest
Tenis 3

21.8.2024.

15:07

"Veliki sam Novakov obožavatelj, zaprepašćen sam, treba iskaliti gnev"

Bivši australijski teniser Džon Milman se oglasio na društvenoj mreži "X" povodom doping skandala Janika Sinera.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/MARK LYONS

Međunarodna teniska agencija za integritet (ITIA) oglasila se povodom italijanskog igrača Janika Sinera i objavila da je u martu 2024. godine Italijan dva puta bio pozitivan na doping testu.

Prvo se povodom svega oglasio i predsednik PTPA Ahmad Nasar, a onda i bivši teniser Milman koji je pružio podršku Novakovoj asocijaciji.

"Ja sam veliki Novakov obožavatelj, rekordi ne lažu i zato je on najbolji. Još jedno nasleđe koje on i tim u PTPA pokušavaju da stvore je telo koje bolje predstavlja igrače. Sada sam siguran da to uključuje da, kada je igrač pozitivan na testu, da se njegov slučaj istraži na vreme", napisao je Milman na društvenoj mreži "X".

Dodao je i da je bio zaprepašćen koliko vremena je trebalo u slučaju Simone Halep, pa i Tare Mur, te da je brza reakcija i više nego neophodna.

"Bio sam zaprepašćen koliko je trebalo da se Simona sasluša, bio sam zaprepašćen kada sam saznao koliko je trebalo Tari Mur. Ne bi trebalo da postoje drugačija pravila, sa tim se potpuno slažem. Slučaj treba istražiti efikasno i što je brže moguće. Do okončanja slučaja da ne bude nikakvog saopštenja. Ubuduće, sve slučajeve treba rešavati kao Janikov. Siguran sam da je to cilj PTPA, ali gnev treba da bude iskaljen na zvaničnicima, a ne na igraču. A ako je cilj predstavljanje igrača onda je ovaj ishod idealan. Slučaj, brza istraga, presuda. Bez da se reputacija vuče kroz blato dok nalazi ne budu apsolutno tačni", zaključio je Milman.
 


Podsetimo, Sineru je u telu pronađena zabranjena supstanca klostebol, ali, pošto nije sa namerom koristio ovaj steroid, proglašen je nevinim.

Ipak, moraće da "vrati" 300.000 evra i 400 poena osvojenih u Indijan Velsu, gde je testiranje održano.

 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu