Nova vest
Tenis 43

20.8.2024.

19:05

Evo šta Sinerov doping znači za Đokovića

Italijanski teniser Janik Siner pao je dvaput na doping testu, ali nije suspendovan. Međutim, jeste kažnjen.

Autor: Luka Nikolić

Luka Nikolić
Luka Nikolić
Profimedia

Kao što ste mogli da pročitate na našem portalu, Sineru je oduzeto 400 bodova za polufinale Indijan Velsa, turnira tokom kojeg mu je pronađena nedozvoljena supstanca klostebol.

Šta to znači za ATP rang listu i borbu za prvo mesto?

Prema najnovijem renkingu nakon Sinerove titule u Sinsinatiju, on je i dalje prvi teniser sveta sa 9.360 bodova, ako oduzmemo 400 za kaznu zbog dopinga.

Drugi je Novak Đoković sa 7.460, treći Karlos Alkaras sa 7.360, a četvrti Saša Zverev sa 7.035, pred poslednji Grend slem sezone, US open.

Iako je Italijan neočekivano izgubio solidan broj bodova, to, ipak, neće ništa značiti za svetski poredak posle Njujorka.

Razlog je taj što je Siner prošle godine stigao samo do osmine finala i zbog toga brani svega 200 bodova, tako da sve i da ispadne u prvom kolu imaće minimalno 9.170 bodova.

Đoković ne može da napreduje ni "centimetar", pošto brani titulu i 2.000 poena, te može da ostane na maksimalno trenutnih 7.460.

Alkaras brani polufinale i može maksimalno da napreduje za 1.200 bodova, ali bi ga to dovelo na svega 8.560 bodova sa titulom – čime bi prestigao Novaka, ali ostao značajno "kratak" za Janikom.

Zverev, koji brani četvrtfinale, može da zaradi 1.600 bodova ako prvi Grend slem u karijeri osvojio za nešto više od dve nedelje u Americi, ali bi i on bio daleko od Sinera, pa sve i da, kao što smo rekli, Italijan ispadne u prvom kolu, što je svakako gotovo pa nemoguće.

Podeli:

Komentari 43

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu