Nova vest
Tenis 32

19.8.2024.

19:33

"Novak na US openu? Teško"

Lora Robson, bivša britanska teniserka, smatra da Novaku Đokoviću neće biti lako da posle OI u Parizu nađe novi motiv.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Ona je u kolumni za "Skaj Sports" pričala o Novakovom osvajanju zlata u Parizu, ali i uticaju koji će to imati na poslednji grend slem sezone, u Njujorku.

"Neverovatno je kako Novak Đoković i Karlos Alkaras igraju tenis. Zlato je značilo mnogo za obojicu. Đoković je bio pod pritiskom znajući da će mu to biti poslednja šansa za zlato. Igrati tako dobro protiv nekoga od kog je izgubio pre samo nekoliko nedelja, ko je osvojio poslednja dva grend slema, ko ima neverovatno leto - to je za mene bilo vrlo inspirativno! Koliko je Novak bio motivisan da osvoji to jedino što mu je nedostajalo u tenisu, pokazala je reakcija na kraju. Bilo je to sjajan momenat videti Novaka i Alkarasa kako plaču istovremeno na suprotnim stranama terena. Mnogo toga se dešavalo, suze radosnice i suze tuge sve u isti čas. Bila je to tema za celu nedelju, skoro svako ko je bio u miks zoni imao je suzu u oku u nekom trenutku", poručila je Lora.

Sada se sve misli okreću Njujorku gde će Đoković i Alkaras možda ponovo ukrstiti rekete.

"Novak oseća da mu 25. grend slem nije daleko, ali on je na zasluženom odmoru i moramo da vidimo da li uopšte želi a se pojavi na US Openu. Postigao je nešto za šta je rekao da mu je vrhunac karijere, tako da je teško resetovati se posle toga. Znamo da može da osvoji trofej! To apsolutno znamo, ali da li želi tako brzo da se vrati, to je izazov. Kako bilo šta može da parira tom osećaju osvajanja medalje koju ste oduvek želeli? Onda kad vidite doček u Srbiji i reakciju publike. Biće mu teško da dođe u Njujork i da napadne sve ponovo", zaključila je Robsonova. 

Podeli:

Komentari 32

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu