Nova vest
Tenis 3

19.8.2024.

17:45

Siner nije zabrinut, ali ima problem

Janik Siner će pokušati da osvoji prvi trofej na Mastersu u Sinsinatiju.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Italijan od ponoći igra protiv Amerikanca Frensisa Tijafoa, pošto je posle više od tri sata igre u meču prekidanom zbog kiše, pobedio Aleksandera Zvereva, 7:6 (9), 5:7, 7:6 (4).

Pre ove nedelje, Siner nikada nije prošao treće kolo u Sinsinatiju, sada će igrati za peti trofej ove sezone i 15. u karijeri.

Italijanu je ovo peto finale od starta sezone, još nije izgubio, slavio je u Melburnu, Roterdamu, Majamiju i u Haleu.

Uz to, on je prvi Italijan u Open eri koji je stigao do finala u Sinsinatiju, i prvi od 1973. koji ima pet i više pobeda nad igračima uz Top 5 u dve uzastopne sezone.

Siner je proteklih dana ima problema sa kukom, uostalom, on ga muči već duži period, ali rekao je da nije zabrinut i da je spreman.

"Neću rizikovati zdravlje pre US Opena i drugih velikih turnira. Istina, ponekad osetim taj kuk. Moram da razumem o čemu se stvarno radi, jer osećam da je ovo nešto manje i drugačije u odnosu na ono što sam imao ranije. Moraću da proverim posle ovog turnira. Bio sam bolestan jednu nedelju, onda sam otišao u Montreal i odigrao dva meča u jednom danu. Nisam imao mnogo vremena za oporavak pre dolaska ovde", kaže Janik.

Daće sve od sebe za pobedu.

"Nisam još zabrinut, srećan sam što mogu da igram. To je najvažnije. Imam bar šest dana pre US Opena za oporavak i rad na svemu, tako da nisam  zabrinut", poručio je prvi igrač sveta. 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu