Nova vest
Tenis 0

19.8.2024.

17:15

Tijafo: Kapa dole, Janik je apsolutni favorit

Frensis Tijafo će naredne noći imati priliku da se bori za titulu na Mastersu u Sinsinatiju.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Protivnik mu je Italijan Janik Siner, prvi teniser sveta.

Tijafo je u tri seta pobedio Holgera Runea, 4:6, 6:1, 7:6 (4), iako je u setu odluke bio u zaustatku od 2:5. Spasao je i dve meč lopte na 4:5.

"Ludo, ludo. Poslednji set je bio ludilo. Bilo je prilično vetrovito, na kraju je bilo veoma tesno. Imao sam i malo sreće. Zaista sam se naporno trudio i doveo sebe u odličnu poziciju", zadovoljan je Tijafo.

Ova pobeda ga vraća u Top 20 na ATP listi.

"Na 5:3 sam odigrao težak gem. Sreća ponekad bude na vašoj strani. Vrh mreže mi je pomogao, to je napravilo razliku. Jednu meč loptu sam spasao tako. Ali u taj-brejku su me služili udarci. Igrao sam dobro, u ranoj fazi pogodio dobre servise, možda nije bilo najbolje na kraju. Ali borio sam se, jedna stvar je vodila ka drugoj i evo me, u finalu".

A tamo ga čeka još jedan težak okršaj. Siner u pobedama vodi sa 3-1, neki od njihovih ranijih mečeva, poput onog iz Beča 2021. bili su puni tenzija.

"On je apsolutni favorit, zar ne? Koliko je mečeva izgubio od početka godine, pet? Onda je favorit u svakom meču, nema dileme. Morate da skinete kapu na tome što radi", zaključio je Tijafo. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu