Nova vest
Tenis 1

19.8.2024.

16:38

Skandal, pa lažne informacije – evo šta se stvarno desilo

Na čelendžeru u Santo Domingu došlo je do kontroverze zbog situacije u koju su uključeni teniseri Bernard Tomić i Damir Džumhur.

Autor: Luka Nikolić

Luka Nikolić
Luka Nikolić
EPA/Made Nagi

U finalu čelendžera iz serije 125 Džumhur se sastao sa Ekvarodcem Andresom Andradom, a taj meč je dobio sa 2-0 u setovima, osvojivši trofej i vrativši se u Top 100.

To, međutim, nije bilo ono oko čega se digla bura.

Tu u igru ulazi Bernard Tomić, australijsni teniser balkanskog porekla, koji je došao na finale – malo da podrži prijatelja Džumhura, a malo da provocira Andradea, od koga je izgubio u četvrtfinalu.

Brojni mediji su prvobitno pogrešno preneli da je Tomić došao da ometa Džumhura, ali je bosanskohercegovački teniser ekspresno demantovao te navode.

"Navodno je Tomić provocirao Andradea i on je to prijavio supervizoru. Odmah su reagovali i seli pored Tomića i sada stvarno ne znam detalje tačno jer sam ja imao problema sa druge strane. Bilo je nekoliko ljudi na tribinama koji su mene provocirali i ja sam tražio da se udalje sa tribina. Video sam da se publika žali i da hoće da izbace Bernarda, a ja sam tražio da se izbaci jedan momak sa tribina koji je došao da provocira mene. Tako da ja nemam veze sa izbacivanjem Tomića, mi smo prijatelji", rekao je Džumhur.

Jedan tamošnji novinar preneo je da je Tomić, trenutno 238. a nekada 17. igrač planete, na promeni strana menjao mesto na tribinama kako bi uvek bio blizu Andradea i nastavio da ga ometa.

Ekvadorac se u jednom trenutku požalio, a organizatori turnira su tokom drugog seta došli i Tomića ljubazno zamolili da se udalji sa gledališta.

I sam Džumhur je imao problem sa publikom, koja je ceo turnir zbog Andradea pravila fudbalsku atmosferu, ali sa Tomićem – nije.

Inače, Džumhur je osvajanjem titule u Santo Domingu ostvario dovoljno dobar renking da prvi put u istoriji tenisa BiH bude bolja od Hrvatske na ATP rang listi.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu