Nova vest
Tenis 5

19.8.2024.

8:29

Đoković izgubio 1.000 bodova, ali ostao drugi na ATP listi

Srpski teniser Novak Đoković na najnovijoj ATP listi nalazi se na drugom mestu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Starface

Osvajač zlatne medalje na minulim olimpijskim igrama i u ovoj nedelji se nalazi na drugom mestu na ATP listi sa 7460 bodova.

Đoković zbog neigranja na Mastersu u Sinsinatiju nije izgubio je 1000 bodova, jer nije branio titulu na poslednjem turniru serije 1.000 koji se igrao u SAD.

Na Novakovu sreću ni Karlos Alkaras se nije proslavio u Sinsinatiju, Španac je na veliko iznenađenje eliminisan već u drugom kolu od Gaela Monfisa, i tako nije uspeo da ponovi ili nadmaši rezultat od prošle godine, kada je igrao finale, gde je upravo poražen od Đokovića.

Prvi je i dalje Italijan  Janik Siner koji ima 9.410 bodova, a taj učinak će poboljšati zbog finala Mastersa u Sinsinatiju, gde će se sastati sa Frensisom Tijafom.

Zbog toga je na najnovijoj ATP listi trenutno na 7.360 bodova ili tačno stotinu manje od srpskog tenisera.

Ni ostala mesta među prvih deset se nisu menjala, tako da je Nemac Aleksander Zverev na četvrtom mestu, dok je Rus Danil Medvedev peti.

Poredak do destog mesta je sledeći Rubljov, Hurkač, Rud, Dimitrov i Aleks de Minor koji se nalazi na desetom mestu.

Sofascore

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu