Nova vest
Tenis 2

17.8.2024.

19:48

Rusko čudo ostalo bez senzacije – Iga pokazala zašto je No. 1 VIDEO

Prva teniserka sveta Iga Švjontek uspela je da izađe na kraj sa mladom Ruskinjom, Mirom Andrejevom.

Autor: Luka Nikolić

Luka Nikolić
Luka Nikolić
EPA-EFE/MARK LYONS

Švjontek je do pobede u četvrtfinalu turnira iz serije WTA 1.000 u Sinsinatiju došla posle više od dva i po časa velike borbe i 2-1 u setovima – 4:6, 6:3, 7:5.

Igrala je 17-godišnja Ruskinja jako dobro, borila se do samog kraja, ali je najbolja na planeti ipak na iskustvo uspela da napravi preokret.

Mira je u prvom setu najzahvalnija bila servisu, koji joj je besprekorno funkcionisao – em nije izgubila nijednom servis, em je pogađala aseve i servis vinere u ključnim momentima.

Tako je uz jedan brejk povela sa 1-0, ali je Iga odmah odgovorila – brejkom na startu drugog seta, lako povevši sa 3:0.

Održala je Švjontek brejk bez ikakvih problema i uvela meč u treći set, a tu – potpuni egal.

U tom delu igre viđeno je nešto što se jako retko viđa u ženskom tenisu, pogotovo u mečevima Andrejeve i Švjontek – u prvih deset gemova nije bilo nijednog brejka, odnosno niko na servisu nije izgubio više od dva poena u gemu!

Ipak, Švjontek je tada pokazala klasu. Došla je do 15:40, Andrejeva je zatim pogodila as, ali onda bekhend poslala u aut za brejk.

Međutim, tu nije bio kraj drami. Ruska tinejdžerka je došla do brejk lopte za 6:6, ali je ritern na drugi servis poslala u publiku, pa je Švjontek to iskoristila i nedugo zatim došla do pobede.

U polufinalu Sinsinatija Poljakinja igra protiv bolje iz duela Sabalenka – Samsonova.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu