Nova vest
Tenis 13

17.8.2024.

13:15

"Federer je bio privilegovan, pravili su terene po njegovoj meri"

Aleksander Zverev ima nekoliko vema važnih nedelja pred sobom.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Dylan Buell

Teniser iz Hamburga ima plan da napreduje na ATP listi, a to se može dogoditi već posle turnira u Sinsinatiju.

Kako god bilo, Zverev će u četvrtfunalu od 20.30 časova igrati protiv Bena Šeltona, ali je pre toga, posle pobede nad Pablom Karenjom Bustom dao interesantnu izjavu.

Ona se tiče reketa kojim igra i brzine terena, jer se mnogi igrači žale ove nedelje da je podloga u Sinsinatiju najbrža na kojoj su ikada igrali.

Zvereva su pitali zašto voli da igra reketima veće težine kada je tehnologija napredovala i gramaža je sada znatno manja.

On je to uporedio sa vremenom kada je Rodžer Federer igrao na tim turnirima.

"I dalje igram sa reketom velike težine. Ja sam iz one generacije od pre deset godina, posebno kada je tu još bio Rodžer. Na turnirima su voleli da on dogura što dalje, tako da su pravili brze terene po njegovoj meri, a ja sam na to navikao", rekao je Zverev.

On je na taj način nekako naznačio da je Federer bio privilegovan u odnosu na druge igrače.

Ipak, zanimljivo je da se Zverev u Sinsinatiju nije uvek najbolje osećao.

"Ovde može da se igra doibro, ali to nije uvek bio slučaj sa mnom. Privih sedam godina sam se baš mučio ovde. Izgubio sam sedam puta uzastopno u prvom kolu, ali sam posle toga 2021. osvojio turnir, prošle godine sam bio u polufinalu. Osećam se dobro na ovim terenima i nadam se da ću nastaviti sa dobrim partijama", zaključio je Zverev.

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu