Nova vest
Tenis 18

17.8.2024.

9:56

Alkaras: "To mi se nikada ranije nije desilo"

Karlos Alkaras je neočekivano rano završio takmičenje na Mastersu u Sinsinatiju.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Španac je poražen od iskusnog Gaela Monfisa u nastavku prekinutog meča od četvrtka, 4:6, 7:6 (5), 6:4.

Meč u četvrtak prekinula je kiša pri rezultatu 6:4, 6:6 (1:3), a pauza je očigledno više prijala Monfisu.

Nije uspeo Španac da dođe do željenog ritma igre, bio mu je to prvi turnir na betonu posle poraza u finalu Olimpijskih igara u Parizu.

"Bilo je toliko frustrirajuće da nisam želeo više ni da budem na terenu. Nakada ljudi gube kontrolu, sada sam to bio ja", kaže Alkaras i dodaje.

"Jednostavno, nisam mogao da igram. Iskreno, mislim da sam dobro trenirao. Prethodnih dana, osećao sam se sjajno, dobro sam osećao lopticu, kretao se dobro. Ne znam šta se desilo. Ne znam otkuda ovakav osećaj, ali nisam mogao da se kontrolišem. Nisam mogao da budemo bolji. Imao sam osećaj da je bilo nemoguće pobediti".

Španac je u naletu besa slomio reket na nekoliko mesta.

"Nekoliko puta sam imao taj osećaj da želim da polomim reket. Nikad mi se to ranije nije desilo, jer sam u tim situacijama bio u stanju da se kontrolišem. Većinom mi uspeva da se kontrolišem. Danas imam osećaj da nisam bio u stanju da se kontrolišem, jer, kao što sam rekao, imao sam osećaj da uopšte ne igram tenis. Neki igrači, ustvari većina igrača tokom karijere ne mogu da se kontrolišu u pojedinim momentima. Bio je to jedan takav trenutak za mene", dodao je teniser iz Mursije.

Šampion Vimbldona i Rolan Garosa kaže da ga nije omelo to što je meč bio prekinut zbog kiše.

"Trudio sam se da ne mislim o prethodnom delu meča. Nastojao sam samo da se dobro oporavim, da se odmorim. U četvrtak nisam dobro igrao, mislim da je najduža razmena bila pet udaraca. Tako da nisam imao dobar osećaj. Pomislio sam, 'domori se, sutra je drugačiji dan, biće verovatno bolje'. Ali to se nije dogodilo", zaključio je Alkaras. 

Podeli:

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu