Nova vest
Tenis 58

16.8.2024.

21:04

Fijasko Alkarasa – besneo, pa izgubio od veterana!

Španski teniser Karlos Alkaras poražen je u drugom kolu Mastersa u Sinsinatiju od Francuza Gaela Monfisa 4:6, 7:6, 6:4.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Tako je Španac sada već u drugom kolu okončao svoje učešće na Mastersu u Sinsinatiju, gde je prošle godine poražen u finalu od Novaka Đokovića u epskom meču u tri seta. 

Sada je bio van svoje igre i tako je poražen u ranoj fazi ovog Mastersa, na ovom meču nije bilo ni trunke one igra sa finala olimpijskog turnira, kada je Karlos takođe izugbio od Novaka. 

Međutim posle prvog seta nije slutio da će Španac na kraju prvi napustiti teren. 

Jedan brejk je bio dovoljan Alkarasu da osvoji prvi set u meču protiv veterana svetskog tenisa Geal Monfisa. 

Francuz je bio potpuno nemoćan na servis Španca koji je brzo osvajao gemove na svoj servis i na kraju je ekpresno došao i do vođstva u setovima. 


U drugom setu nismo videli nijedan brejk, obojica su bili sigurni na svoj servis. Alkaras je propustio dve šanse za brejk u devetom gemu, koje bi mu donele prednost u setu. 

Imao je i Monfis svoje šanse, pa je u gemu pre taj-brejka propustio jednu brejk šansu, pa smo tako pobednika drugog seta dobili posle 13. gema. 

Taj gem je počeo u četvrtak, a nastavio se u petak, jer je zbog kiše pri rezultatu 3:1 za Monfisa meč prekinut i nastavljen je tek u petak. 

Profimedia

Narednog dana je sunce obasjalo centralni teren u Sinsinatiju. 

Monfis je pre svega dobrim servisima uspeo da zadrži prednost minibrejka koju je imao od prethodnog dana, pa smo tako na kraju otišli u treći set. 

Tu je Alkaras bio vidno nervozan, zbog loše igre, koju je Monfis naplatio u četvrtom gemu u kojem je napravio brejk. Imao je i pre toga španac šansu da on prvi stekne osetnu prednost, ali je svojim čestim greškama to sebi dosta otežao. 

Ne možemo da kažemo da je Monfis igrao neki sjajan tenis, ali jednostavno Alkaras nije bio na svom nivou., često se nerivrao i lomio je i reket zbog toga, međutim prednost je bila na strani Francuza. 

Nije na kraju Alkaras uspeo da vrati prednost brejka koji je napravio Monfis, pa je tako Španac na kraju okončao svoje učešće na Mastersu u Sinsinatiju, već u drugom kolu. 

Sve najbolje iz Sinsinatija ispratite uz naš LIVE BLOG:

Završeno

20:02

  6:4, 6:7, 4:6  
Sinsinati, 2. kolo SET  
Alkaras 1  
Monfis 2  

21:10

Statistika

21:10

Meč lopta

21:01

4:6, 7:6, 6:4 – poraz Alkarasa

Uspeo je Monfis da osvoji gem koji mu je doneo trijumf na ovom meču. Opet je bilo grešaka u gemu, ali je na kraju bio miran i došao do velike pobede nad trećim teniserom sveta. 

20:54

4:6, 7:6, 5:4 – Alkaras osvojio gem koji je morao da dobije

Bilo je sada drame u ovom gemu na servis Karlosa Alkarasa.  Uspeo je Monfis da stigne do 30:30, međutim više od toga nije mogao, pa je tako Alkaras uspeo da osvoji četvrti gem u trećem setu koji ga je zadržao u meču. 

20:49

4:6, 7:6, 5:3 – Monfis na gem od pobede

Uspeo je Monfis da se snađe na mreži i tako sebi u mnogome olakša posao u ovom gemu. Lagano je Francuz došao do dve vezane brejk šanse i do prednosti od 5:3. 

20:42

4:6, 7:6, 4:2 – dobri servisi Monfisa

Opet je Monfis grešio u gemu, novu duplu servis grešku je napravio, pa je Alkaras uveo ovaj gem u dramu, koji se rešavao na razliku. 

Veliku borbu smo videli u ovom gemu, gde Alkaras nije dozvolio Monfisu da tako lako završi gem. 

Francuz je servis volej igrom uspeo da dođe do gema i zadrži prednost brejka. 

20:39

Nervozni Alkaras

20:36

4:6, 7:6, 3:2 – lagan gem za Alkarasa

Uspeo je Alkaras da sa novim gemom dobije novi gem i tako smanji prednost Monfisa u trećem setu. 

20:27

4:6, 7:6, 3:1 – novi gem za Monfisa

Nesiguran je bio Monfis u ovom gemu, koji je započeo sa dulom greškom, ubrzo je Alkaras došao do brejk šanse, koju nije iskoristio posle greške u forhendu. 

Posle niza loših udaraca Alkaras je na kraju propustio sve šanse da vrati brejk, pa je Monfis poveo sa 3:1 u trećem setu. 

To je dosta iznerviralo Španca koji je razbio reket po okončanju četvrtog gema

Podeli:

Komentari 58

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu