Nova vest
Tenis 8

16.8.2024.

16:25

Reči o Novaku koje odzvanjaju: "Plakao sam!; Rafa bi te se uplašio"

Nik Kirjos prisetio se finala Vimbldona protiv Novaka Đokovića i toga koliko mu je poraz teško pao, te objasnio kako tačno izgleda igrati protiv Đokovića, što retko imamo priliku da čujemo od igrača.

Autor: Luka Nikolić

Luka Nikolić
Luka Nikolić
Profimedia

U finalu Vimbldona 2022. godine Đoković je savladao Kirjosa za svoju sedmu titulu u Londonu.

Australijanac je tada prvi put ušao u finale nekog Grend slema, a kako i sam kaže igrao je dobro – ipak, nedovoljno da se suprotstavi Novaku.

"Ubacivao sam prvi servis 75 odsto, i i dalje mi je Novak triput oduzeo servis. Brate, on je igrao... Nisam mogao da serviram bolje od toga", rekao je Kirjos na večeri sa Aleksandrom Bublikom i nastavio:

"U finalu teško da sam mogao bolje od onoga što sam pružio. Igrao sam dosta dobro. Odigrao sam loš taj-brejk u četvrtom setu, ali... Mislim, izgubio sam servis na 4:4 u trećem setu nakon 40:0. To je**no neverovatno. Ako izgubim servis na travi na 40:0, nešto se pokvari u mojoj glavi. Nije to vezano za tenis, već samo prsnem".

Na to se nadovezao Bublik, koji je u jedinom međusobnom susretu sa Srbinom izgubio u četvrtfinalu Dejvis kupa 2021. rezultatom 6:3, 6:4.

"Problem sa Novakom je taj – igrali smo jedanput, ali sam gledao mnogo njegovih mečeva – svaki put kada je brejk lopta ili nešto slično, on igra neverovatno! Ne možete da napravite as! Zna gde ćete da servirate".

"Da, to je suludo", ubacio se Kirjos, pa je nastavio Kazahstanac:

"Nismo igrali često, da ne bude da pričam svašta, ali to je bila ludnica! Svaki put na 30:30, na 4:4 ili 3:3, on je po celom terenu! Serviram na T, tu je, serviram slajs, isto... I ne samo da bude na lopti", nakon čega je Kirjos upao u reč:

"Ritern se vrati na osnovnu liniju!".

Patrik Muratoglu, koji je takođe bio deo večer, pitao je Australijanca da li je bio motivisaniji posle tog finala.

"Ne, plakao sam! Motivisan? Ne znam baš... Bio sam pred titulom. Ali on je... On je drugačiji. Imao je tada 30+ finala, a to je bilo moje prvo. Bio je iskusniji, ništa ga nije doticalo. On je tako dobar".

Tokom prisećanja tog vimbldonskog finala, na Kirjosovom licu se jasno moglo videti koliko mu je teško pao taj poraz i da ga i dalje nije preboleo.

"To mi je teško palo. Mislim da sam igrao protiv Rafe ili nekog u finalu, da bi bilo okej. Mislim...", kazao je Kirjos, na šta se Bublik nadovezao: "Rafa bi te se uplašio!".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UTS Tour (@u.t.s_tour)

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu