Nova vest
Tenis 1

15.8.2024.

15:05

"Rafin oproštaj u Saudijskoj Arabiji? Nikako! Nek uradi to u Dejvis kupu"

Rafael Nadal je upozoren da eventualni oproštajni meč od tenisa na tlu Saudijske Arabije, ne bi bio dobar za njegov ugled.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/SPP Sport Press Photo. /Alamy Live News

Španski teniser je nedavno objavio da neće igrati na US Openu, pa je sve više spekulacija oko toga gde bi mogao da se povuče.

Lejver kup, po uzoru na rivala Rodžera Federera je velika opcija, ali ima i onih koji strahuju, da zbog ugovora sa Saudijcima, Nadal može da izabere i drugu opciju.

Francuski novinar Benoa Majlin smatra da to ne bi bio dobar potez osvajača 22 grend slema.

"Trebalo je da to bude ove godine na Rolan Garosu ili Olimpijskim igrama. Simbolizam bi u tom slučaju bio jak, ali on to nije želeo. Na Lejver kupu, kao Federer? Ili saudijskoj Arabiji, čiji je ambasador teniske federacije ove godine i koja bi mu organizovala egzibiciju vredu miliona? Tako ne bi trebalo da bude. To bi mu narušilo imidž šampiona poznatom po moralu", smatra Majlin.

Francuz smatra da bi za Nadala neke druge opcije bile daleko bolje.

"Ako već mora da prestane da igra ove godine, nek uradi to u Španiji, recimo nek brani boje zemlje u Dejvis kupu sa Karlosom Alkarasom. To bi bilo predivno", zaključio je Majlin. 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Bog na pauzi VIDEO

Sony ove godine nema sreće sa adaptacijama video-igara - prvo su naišli na trnovit put kada je u pitanju Horizon, a sada se javlja problem i sa franšizom God of War.

B92

13:53

2 h

Novo Sport Video Menu