Nova vest
Tenis 5

15.8.2024.

13:35

"Simpatišem Sinera, Karlos je veći talenat, a Novak je drugačijeg kalibra"

Nikola Pilić, nekadašnji učitelj i mentor Novaka Đokovića, veoma ceni nove snage u svetu tenisa, Janika Sinera i Karlosa Alkarasa.

Izvor: Tennis magazin

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/LAURENT VU/SIPA

Italijan i Španac poslednjih godina uspeli su da se izdvoje u plejadi mladih igrača i dospeju do samog vrha svetske liste.

Pilić, koji godinama unazad vodi tenisku akademiju u Opatiji, u razgovoru za Tenis Magazin, pokušao je da analizira dvojicu igrača.

"Karlos je veoma zreo talenat, možda je i najzreliji u generaciji. Imam takođe mnogo simpatija prema Janiku Sineru, ali po meni, Karlos je prosto veći talenat od njega. Aktivan je i igra neverovatan tenis. A Novak, stari majstor, on je jednostavno drugačijeg kalibra. Ne bih da budem subjektivan, ali pet puta je biran za najboljeg sportistu sveta. To nije moje subjektivno mišljenje, već su to odlučila nezavisna tela. To govori samo za sebe i nešto je posebno", kaže Pilić.

Iskusni stručnjak dodaje da i dalje uživa da radi sa velikim talentima.

"Siner, Alkaras i ostali će sigurno preuzeti palicu kao nova generacija u narednih godinu ili dve. Novak će tada imati 39, tako da neće biti sve isto kao kada je imao 29. Ovaj razvoj je veoma zanimljiv za mene. Živim za tenis. Tog 27. avgusta napuniću 85 godina. Treniram nekoliko devojčica koje igraju sjajan tenis i momka koji je broj dva u Hrvatskoj. Zabavljam se, igram tenis i moja porodica je dobro, to je najvažnije. Moja ćerka i sin putuju iz Minhena pet puta godišnje da bi me videli. Uživam u životu", zaključio je Pilić.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

11 h

Novo Sport Video Menu