Nova vest
Tenis 14

15.8.2024.

15:35

"Oslobođeni Novak je velika opasnost"

Tim Henman, nekada četvrti teniser sveta, uveren je da se Novak Đoković neće zadovoljiti samo zlatnom medaljom sa Igara u Parizu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Starface

Britanac smatra da će Đoković, sada, kada je rasterećen, posle ostvarenja velikog cilja, postaviti sebi nove zadatke.

Višestruki polufinalista Vimbldona tvrdi da će Đoković biti daleko opasniji jer neće biti pod bilo kakvim opterećenjem na terenu.

"Po tome kako on radi, ne mislim da će on reći sebi – uzeo sam zlato i to je to. I dalje ima ogromnu strast prema igri. Voli to što radi i sve to može da krene u drugom pravcu. Osvajanje zlata na Igrama može da ga oslobodi. Mi možemo da pomislimo da je štriklirao sva moguća polja na listi ciljeva i da sad igra samo za nagrade. On može da izađe na teren bez pritiska i pokuša da osvoji još jedan US Open. To može da bude opasno za sve ostale jer će igrati slobodno i dok je još zdrav i spreman, ima u sebi snage za bar još nekoliko titula", kaže Tim.

Pobeda nad Alkarasom u finalu olimpijskog turnira po Henmanu je jedno od Novakovih najvećih dostignuća.

"Videti to šta je Novak uradio u Parizu, to je neverovatno. Posebno to šta je uradio u tom finalu sa Alkarasom. Bilo je to jedno od njegovih najboljih izdanja u karijeri. Pritisak je nešto što namećete sami sebi, a Novak je mnogo pričao o tome koliko mu to zlato znači, a čak i po njegovim zadivljujućim standardima, sa 37 godina to mu je bila poslednja šansa. Pobediti Alkarasa, koji je osvojio Rolan Garos i Vimbldon, bilo je nešto apsolutno fenomenalno", zaključio je Henman. 

Podeli:

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu