Nova vest
Tenis 0

13.8.2024.

23:30

"Hjuit me je usmerio ka tituli u Montrealu"

Aleksej Popirin je iznenadio sve osvajanjem Mastersa u Montrealu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Australijanac je u velikom finalu pobedio Rusa Andreja Rubljova sa 6:2, 6:4 i tako postao prvi iz svoje zemlje posle 2003. i Lejtona Hjuita sa masters titulom.

On je u poslednjih nekoliko meseci pokazao da je u velikom usponu forme i igre, a pre dolaska u Sinainasti ispričao je kako je došao do titule i šta ga je dodatno motivisalo.

"U četvrtfinalu, trener mi je rekao da će mi ako dođem do finala, turnir obezbediti privatni let do Sinsinatija. Pre polufinala smo rekli da bi trebalo da dođemo do tog privatnog leta. Nikad nisam išao privatnim letom u životu, tako sa će mi ovo biti prvi put. Iskreno, jako se plašim aviona, letenja uopšte. Videću kako će mi biti u tako malom avionu", rekao je Popirin. 

Zanimljivo je da je Hjuit pomogao Popirinu da dođe do ovog trofeja.

"Lejton je bio prošle nedelje sa mnom na Olimpijskim igrama i tamo mi je mnogo pomogao, kao i tokom karijere. Daio mi je dobar savet posle meča sa Zverevim na Igrama. Rekao mi je, 'morao si da igraš sa jednim od najboljih i najinformisanijih igrača sveta, trebao mu je neverovatan tenis da te pobedi. Uspeo je da pokrene nešto kod mene, izvukao sam neke pozitivne stvari i to mi je dalo samopouzdanje za ovu nedelju", dodao je šampion Montreala.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu