Nova vest
Tenis 1

10.8.2024.

17:45

Medvedev: Ne možemo da budemo roboti

Danil Medvedev je poslednji u nizu tenisera koji su se oglasili povodom suspenzije Denisa Šapovalova u Vašingtonu poslednje nedelje.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Rus je ove nedelje eliminisan na Mastersu u Montrealu, u drugom kolu od Alehandra Davidoviča Fokine, ali nije propustio priliku da iskaže svoje mišljenje o pomenutom slučaju.

Šapovalov je u četvrtfinalu protiv Bena Šeltona diskvalifikovan u taj-brejku drugog seta na meč lopti za Amerikanca, zašto što je rekao nešto nekom iz publike.

Njemu su oduzeti svi poeni i nagrada koju je zaradio do tog trenutka.

"Denis Šapovalov nije trebalo da bude diskvalifikovan u Vašingtonu. Po onom što se čulo na TV-u, zaslužio je opomenu, možda kaznu posle meča, ali to je sve. Tako da sam bio vidno iznenađen. ATP radi neke dobre stvari, neke nisu dobre u ovom trenutku, ali imam utisak da ne znaju kud su krenuli", kaže Medvedev.

On je dodao da je nemoguće očekivati da igrači ostani mirni na svaku provokaciju.

"Oni žele od tenisa da naprave da bude kao Formula 1 ili fudbal. U ovom slučaju, ne možete tražiti od igrača da ostanu mirni poput robota, dok je oko njih cirkus i šou. Stvari moraju da budu jasnije kako igračima, tako i gledaocima", zaključio je Medvedev.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu