Nova vest
Tenis 3

8.8.2024.

20:54

"Ovo bi mogao da bude kraj za Nadala"

Endi Rodik sumnja da će Rafael Nadal ikada više imati priliku da osvoji Rolan Garos.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Amerikanac se doduše ogradio, rekavši kako je u prošlosti često bio razuveren od strane španskog tenisera, ali kako stvari stoje, Nadal teško da može da osvoji bilo koji turnir.

Rodik je u podkastu "Servirano a Endijem Rodikom" rekao da ne vidi Rafu ponovo u Parizu.

"Teško mi je da poverujem da će se sabrati i pokušati još jednom da napadne Rolan Garos, ali u prošlosti sam grešio oko njega i kao i bilo koji analitičar koji ima mišljenje, mi samo nagađamo. Ne znamo, nismo deo njegovog kruga", kaže Endi.

Nadala u poslednje vreme veoma iritiraju pitanja koja se tiču njegove budućnosti.

On je nedavno posle poraza od Novaka Đokovića na Igrama u Parizu rekao novinarima da će ih obavestiti kada bude rešio da se povuče.

Ipak, sve je više onih koji posle njegove najave da će preskočiti US Open, veruju da će se oprostiti od tenisa na Lejver kupu u Berlinu. Baš kao i pre nekoliko godina njegov veliki rival, Rodžer Federer.

"Sigurno ne mogu da razmišljam kao najveći igrači svih vremena. Ne mogu to da razumem, tako da ne znam ni da li želi da se takmiči za titule poput recimo one u Bostadu. Ne znam je li to njegova staza. Videćemo. Svima nam je bolje kada je on tu. Nadajmo se da ćemo ga opet videti u velikim finalima. Ne znam. Oseća se kao da bi ovo mogao da bude kraj. Lejver kup bi mogao da bude prava proslava", zaključio je Rodik. 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu