Nova vest
Tenis 54

8.8.2024.

8:10

Nadalova katastrofa kakva se ne pamti

Španski teniser Rafael Nadal negativno je obeležio svoju karijeru ove godine kao nikada do sada.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Nadal je tokom 2024. ponovo imao probleme sa povredama, ali je uspeo koliko-toliko da se oporavi i zaigra na nekim turnirima.

Bilo je uglavnom za zaborav, izuzev turnira u Bostadu gde je došao do finala i još nekoliko mečeva, ali pobede su uglavnom izostajale.

Na kraju, Rafa je skoro mesec dana pre turnira objavio da odustaje od US opena, a to mu je donelo jednu negativnu statistiku.

Naime, sada već 38-godišnji Španac će godinu završiti bez ijedne Grend slem pobede – prvi put od 2002. kada je imao svega 16 godina!

Čak i prošle godine, koju je praktično propustio celu, Rafa je uspeo da ostvari jednu pobedu na Australijan openu pre nego što se povukao, ali ove to nije bio slučaj.

U Melburnu se nije pojavio, u Parizu je izgubio u prvom kolu od Saše Zvereva, u Londonu ga nije bilo, a isti slučaj biće i u Njujorku.

Nadal trenutno zauzima 159. mesto na ATP rang listi i veliko je pitanje da li će se uopšte vraćati takmičarskom tenisu, ili će ubrzo završiti karijeru.

Podeli:

Komentari 54

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

2 h

Novo Sport Video Menu