Nova vest
Tenis 8

6.8.2024.

18:54

Novak dobija muzej: "Da pokažemo koliko poštujemo to što je uradio za našu zemlju"

Novak Đoković bi uskoro mogao da dobije svoj muzej u Srbiji, poruka je predsednika Aleksandra Vučića.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Đoković je pre nekoliko dana kompletirao svoju karijeru osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Predsednik Srbije je prilikom obilaska radova na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu pohvalio ovaj projekat.

"Mnoge zemlje, ne samo u okruženju, već širom Evrope mogu da sanjaju ovako velelepne objekte kao što je Nacionalni stadion. To ulaganje u Ekspo i ulaganje u sport nije jednokratno, za jednu Olimpijadu, SP ili  EP, već ulaganje u budućnost, pravljenje infrastrukture koje treba da  nam da talente, da nam decu vrati na sportske terene, zdrav život, ali  da ljudi mogu i da uživaju u vrhunskim sportskim manifestacijama", rekao je Vučić i zaintrigirao javnost spominjući i najboljeg srpskog sportistu.

"Verujem da ćemo uskoro krenuti u izgradnju muzeja Novak Đoković. Verujem da to možemo pre Ekspa da završimo i da ponudimo kao sadržaj turistima", dodao je Vučić i rekao da su danas već vođeni neki razgovori o tome.

"Palma (de Majorka) ima muzej Rafaela Nadala. Mi ćemo gledati da pokažemo, u skladu sa zaslugama, jer Novak jeste veći od Rafaela Nadala u tom izuzetnom i veličanstvenom sportu. (Pokušaćemo) da pokažemo koliko poštujemo to što je uradio za našu zemlju", kazao je predsednik.

On je i istakao koliko je veliki Novak u Kini.

"Kada nekom kineskom funkcioneru poklonite reket, on to ne sme da uzme jer bi se to smatralo prevelikim i preskupim poklonom. Tolika je vrednost Novakovog imena i svega drugog."

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

1 h

Novo Sport Video Menu