Nova vest
Tenis 7

5.8.2024.

16:55

"Zbog Đokovića sam počeo da se bavim tenisom"

Američki teniser Sebastijan Korda je otkrio da je zbog najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića, počeo da se bavi profesionalno tenisom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Korda je u ranim jutarnjim časovima osvojio ATP turnir u Vašingtonu, a podom sa medijima podelio interesantnu priču.

Novinar ga je upitao: “Rekao si da je tvoja mama imala veliki uticaj tvojoj karijeri. Šta misliš o Ocu i njegovom doprinosu pošto te je stavio u ovu poziciju. Kako opisuješ njegov uticaj, pošto je imao veliki osećaj za tebe?”

“Iskreno imao je veliki uticaj da dođem u Vašington. Moj otac je trenirao Radeka Štepaneka. Svako leto sam išao sa njim na US Open. To je razlog što sam počeo da igram tenis”, rekao je Korda i nastavio:

“Bio sam na US Openu 2009. godine, tada sam igrao hokej veoma dobro. Moji roditelji su mi rekli da odlučim šta zaista želim.”

“Zaljubio sam se u tenis na US Openu. Radek je igrao protiv Đokovića, Artura Eša, oko 10 uveče. Bila je neverovatna atmosfera. Kada sam došao kući, odlučio sam se za tenis.”

“Doći na te turnire, biti zajedno sa svim tim ljudima, zabavljati se, to je bio prelomni momenat u mojoj karijeri, da shvatim koliko želim da budem profesionalni tenis igrač”, rekao je Korda.

Amerikanac ima 24 godine i trenutno je 22. teniser na ATP listi.

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu