Nova vest
Tenis 5

24.7.2024.

13:24

"Osvetnička" turneja se nastavlja – Olga u polufinalu protiv ruskog čuda!

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u polufinale WTA turnira iz serije 250 u rumunskom Jašiju, koji se igra na šljaci.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Najbolja naša igračica je u svom prvom četvrtfinalu nekog turnira sa WTA Tura od 2022. godine pobedila Anu Bondar u dva seta – 7:5, 6:2. za sat i 45 minuta igre.

Trijumfom protiv mađarske teniserke je nastavila seriju revanša koju je započela u prethodnoj fazi protiv Anke Todoni. Domaća teniserka ju je prethodno eliminisala na startu Vimbldona, dok je Bondar prošle nedelje bila bolja od 148. teniserke sveta u Budimpešti.

Dva slična seta viđena su u Jašiju. U oba je Danilović prva stizala do brejka, potom ga ispustila i onda ekspresno vratila.

Možda i prelomni trenutak meča bio je deveti gem kada Bondar imala 0:40 na Olgin servis, propustila te tri brejk šanse i onda još jednu na razliku. Potom je Danilović sprečila odlazak u taj-brejk, oduzevši servis rivalki u 12. gemu.

Nešto manje, ali ne i u potpunosti, interesantvno bilo je u nastavku kada je ponovo Danilović stigla do brejka već u prvom servis gemu Bondar, a potom su usledila još dva – po jedan na obe strane. To je odgovaralo našoj predstavnici koja je u ostatku meča samo morala da sačuva sopstveni servis u čemu je i uspela.

Njena rivalka u narednoj fazi biće 17-godišnja Mira Andrejeva. Ruska teniserka, trenutno 32. na svetu, je prethodno prepustila samo dva gema Hrvatici Lei Bošković.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu