Nova vest
Tenis 5

19.7.2024.

8:14

Nadal i US open? Ko zna...

Rafael Nadal je prijavljen za US open, ali to uopšte ne znači da će isti turnir igrati.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Nedavno je osvanula vest u nekim medijima da će Nadal zaigrati na poslednjem Grend slemu sezonu posle godinu dana pauze, ali to se možda ispostavi netačnim.

Naime, iako je prijavljen za turnir sa zaštićenim renkingom, vlasnik 22 GS titule i dalje nije siguran da li će otputovati u Njujork.

"Morao sam da se prijavim kako bih imao šansu da odlučim posle. Toliko je jednostavno", rekao je Nadal nakon plasmana u četvrtfinale turnira u Bostadu.

Španac i dalje traži formu, a trenutno su mu prioritet Olimpijske igre koje se igraju na njemu omiljenoj šljaci, odnosno na terenima Rolan Garosa u Parizu.

"Ništa se nije promenilo za mene. Odlučiću kako dalje posle Olimpijskih igara. Usput budi rečeno, igraću na Lejver kupu, ali da budem jasan, i da ne dajem lažne nade – uopšte nisam siguran hoću li biti u Njujorku", pojasnio je 38-godišnjak.

Nadal kaže da će odluku o igranju na USO doneti tek posle Igara.

Podsetimo, on je taj turnir osvojio četiri puta u karijeri – 2010, 2013, 2017. i 2019. godine.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu