Nova vest
Tenis 0

18.7.2024.

13:04

Napravio šou na Vimbldonu, Alkaras mu se divio – sad izveo najbizarniji potez sezone VIDEO

Estonski teniser Mark Lajal nastavio je da bude u centru pažnje i nakon odlične predstave koju je pružio na Vimbldonu.

Izvor: B92.Sport

EPA-EFE/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY

Lajal je pre par nedelja imao tu privilegiju da u prvom kolu Vimbldona igra na Centralnom terenu, protiv Karlosa Alkarasa.

Dvadesetjednogodišnjak je oduševio navijače time što je protiv Španca poveo sa brejkom, a na kraju "pao" tek posle neizvesnog taj-brejka. Dobro se držao i u drugom setu koji je izgubio sa 7:5, a na kraju je, ipak, bilo 3-0 za eventualnog šampiona.

Lajal je iznenadio i samog Alkarasa, koji ga je nahvalio posle meča.

"Bio sam pomalo iznenađen njegovim nivoom. Mislim da je igrao sjajno. Taj nivo ne odgovara njegovom renkingu. Siguran sam da, ako nastavi ovako, ga očekuje napredak. Srećan sam zbog svoje igre. Mislim da sam imao solidan meč", rekao je Alkaras posle meča.

A, tu je bila i frizura koja je trebalo da imitira ananas koji se nalazi na vrhu vimbldonskog trofeja...

Posle trećeg Grend slema sezone, Lajal se vratio čelendžerima – što nije čudno s obzirom na njegov renking od 246. mesta – ali igra je bila daleko od one protiv Alkarasa.

Poraz u prvom kolu turnira u Vinipegu, a onda ista sudbina i u Granbiju nisu doneli najavljeno na Vimbldonu, ali je Estonac odlučio da javnost ne zaboravi na njega.

Odlučio je da u Granbiju zaigra u dublu sa sunarodnikom Danilom Glinkom, a protivnici su im bili Stivenson i Viting, te se na početku devetog gema prvog seta, desio se bizaran momenat.

U trenutku kada je video da Glinka mora da odigra forhend iza njegovih leđa, Lajal je odlučio da uradi ono što često rade dublaši – da se sagne kako bi saigrač mogao da odigra preko njega.

Međutim, Mark je imao dodatnu ideju... Da u međuvremenu uradi sklek!

To je, utisak je, zbunilo njegove protivnike, pa je pri izdizanju iz ležećeg položaja dobio čist zicer na mreži.

Estonski duo je na kraju slavio pobedu posle tri neizvesna seta, a u drugom kolu turnira će igrati protiv Kanađana, Bulea i Lapadata.

Što se singla tiče, izgleda da ćemo morati još malo da sačekamo da se Alkarasova predviđanja ostvare.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu