Nova vest
Tenis 23

16.7.2024.

8:52

Nadal: "Alkaras je favorit na svakom turniru – toga nije bilo u mojoj generaciji"

Španski teniser Rafael Nadal govorio je o svom sunarodniku Karlosu Alkarasu nakon velikog uspeha i odbranjene titule na Vimbldonu.

Dušan Đukanović
Profimedia

Alkaras je tako slavio i u četvrtom Grend slem finalu u kom je igrao i postao najmlađi koji je iste godine slavio i u Londonu i u Parizu pre toga.

To je navelo njegovog starijeg kolegu da izjavu kako je Alkaras sa svega 21 godinom favorit na svakom turniru na kom bude igrao.

"Najbolja stvar koja mu ide u prilog je da, bez obzira koji turnir ili podloga, će on biti favorit. To je nešto što niste videli u mojoj generaciji. Ja sam bio favorit na šljaci, ali na travi je bio Rodžer. Na betonu je bilo između Rodžera i Novaka i potom mene malo kasnije", rekao je Nadal za "L‘Ekip" i dodao:

"Ali, niko od nas nije bio favorit pre svakog turnira. Mislim da Karlos danas jeste i to je velika prednost jer sigurno da oseća da ga je, ako igra na ovom nivou, teško pobediti."

Nadal se u ponedeljak prvi put vratio na teren od Rolan Garosa u dubl konkurenciji u Bostadu, gde mu je partner bio Kasper Rud.

Njih dvojica savladala su druge nosioce, Gvida Andreocija i Migela Anhela Rejes-Varelu, rezultatom 6:1, 6:4.

Očigledno je da se sprema za nastup na Olimpijskim igrama u dublu, gde bi partner trebalo da mu bude Karlos Alkaras.

Takođe, Rafu očekuje nastup i u singlu u Bostadu, a prvi rival biće mu Leo Borg, sin legendarnog Bjorna.

Podeli:

Komentari 23

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu