Nova vest
Tenis 0

15.7.2024.

10:37

Sprema se madridska fiesta – Alkaras slavi zajedno sa fudbalerima

Španci su u nedelju pokazali kakva su sportska nacija, jer su uz šampiona Vimbdona dobili i evropskog prvaka.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Karlos Alkaras je napravio dobru uvertiru fudbalerima, pošto je sa 3:0 pobedio Novaka Đokovića u borbi za trofej, a nekoliko sati kasnije "crvena furija" dobila je Englesku u finalu EURO.

Sve je to razlog za slavlje, koje će btii upriličeno u Madridu, a zajedno sa fudbalerima biće i treći tensier sveta, prenose španski mediji.

Nešto slično desilo se 2021. godine sa još jednim teniserom, Mateom Beretinijem, koji se posle poraza u finalu Vimbldona od Novaka Đokovića pridružio slavlju sa reprezentacijom Italije, koja je te godine postala fudbalski šampion Starog kontinenta.

Alkaras, koji je osvojio svoju drugu titulu na Vimbldonu, planira da se pridruži proslavi u ponedeljak.

Izvori bliski teniseru iz Mursijaepotvrdili su nameru sportiste koji je, saznavši za novi uspeh španskog tima, likovao i proslavio "veliku nedelju za sve Špance", samo nekoliko sati nakon što je osvojio drugu titulu u na turniru.


Nakon posete kod kralja Felipea VI i Pedra Sančesa, predsednika španske vlade, fudbaleri će imati defile madridskim ulicama, a kod Gradske kuće, planirano je veliko okupljanje navijače, koji će oko 21.15 dočekati autobus sa igračima.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu