Nova vest
Tenis 1

14.7.2024.

20:00

Alkaras pobedio Đokovića, pa poručio: Pokušavam da ne mislim o tome

Španski teniser Karlos Alkaras razgovarao je sa novinarima na konferenciji za medije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Karlos Alkaras je ubedljivim rezultatom savladao Novaka Đokovića i postao šampion Vimbldona.

Bilo je 3-0 u setovima za Španca, odnosno 6:2, 6:2, 7:6 što je jedan od najlošijih učinaka Novaka Đokovića u Grend slem finalima.

Alkaras je bio skroman nakon pobede i rekao da sebe i dalje ne smatra velikim šampionom.

Na konferenciji za medije je Karlos rekao da je veoma ponosan zbog uspeha.

"Sjajan osećaj za mene da budem uzastopni šampion Vimbldona. Veoma sam ponosan i srećan", kaže Alkaras.

Tradicija nalaža šampionsku večeru i ples, a čini se da se to poklapa sa finalom Evropskog prvenstva.

"Imam večeru kao i svi šampioni. Ali, sigurno ću gledati. Ne mogu to da propustim. Veliki trenutak za sve Špance. Oni su gledali moje finale, moram i ja njihovo", rekao je Španac.

U prva dva seta je Đoković osvojio samo četiri gema.

"Novak nije igrao svoj najbolji tenis prva dva seta. Iskoristio sam to maksimalno. Sjajan je osećaj. Samo nekoliko igrača ranije je osvajalo Rolan Garos i Vimbldon", poručio je šampion Vimbldona.
 

Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth


Koliko Grend slem titula želi?

"Video sam i čuo o svim statistikama. Da sam najmlađi koji je osvojio Rolan Garos i Vimbldon iste godine... Pokušavam da ne mislim o tome. Sjajan start karijere, želim da nastavim da gradim svoj put. Moj cilj je da budem jedan od velikana. Ovaj turnir nije toliko važan, želim da nastavim da pobeđujem i da završim karijeru sa mnogo njih"

Ponovio je o kako se velikom uspehu radi i koliko mu znače rekordi i pobeda nad Đokovićem u finalu.

"Ponosan sam na sebe i ljude oko sebe. Sve što smo već uradili je bilo neverovatno. Sjajan put do sada. Želim da nastavim i pokušavam da pobedim. Ne znam koji je moj limit. Ne želim da mislim o tome, želim da nastavim da sanjam. 25,30, 54 – ne znam. Želim da nastavim da uživam i vidim šta će mi budućnost doneti"

Pre turnira je Novaka Đokovića nazvao Supermenom.

"Još uvek verujem da je Novak Supermen. Ono što je uradio na turniru posle operacije je neverovatno. Pričao sam na terenu o radu koji je Novak uradio. Van ovog sveta je to što je stigao do finala. Za mene je on Supermen"

 

AP Photo/Alberto Pezzali


Novak Đoković je poručio da su Janik Siner i Karlos Alkaras predvodnici nove generacije.

"Trenirao sam servis, bio sam fokusiran na njemu, znao sam da mora da bude bolji. To je jedno od glavnih oružja mojih na današnjem meču. Bio sam zadovoljan njime. Moram u svemu da napredujem. Moj forhend može da bude bolji, svake godine bi trebalo. Generalno, moj nivo igre može da napreduje. o što Janik i ja osvajamo Grend slemove, to je dobro za tenis. Nova lica koja se bore za velike turnire. Drago mi je što je tu. Mlađi igrači se bore za svoje. To je dobro za sport", kaže Alkaras.

Prvi put je Karlos pobedio nekoga u finalu u tri seta pa su ga upitali da li misli da je ovo bio njegov dan.

"Drugačije nego prošle godine. Osetio sam kao da više nisam novajlija. Bio sam već u ovoj situaciji. Juče sam bio mirniji za razliku od prošle godine. Danas sam odradio dobro zagrevanje. Pre meča sam bio miran i to je mnogo uticalo na meč. Mnogo bolje za mene", za kraj je rekao mladi Španac i dvostruki šampion Vimbldona.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu