Nova vest
Tenis 6

14.7.2024.

18:03

Grend Slem trofeji Alkarasa i Novaka u 21. godini – 4/1

Španski tensier Karlso Alkaras osvojio je svoj četvrti Grend Slem trofej u karijeri, a tek mu je 21 godina...

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Dominantnom partijom u finalu momak iz Mursije naneo je jedan od najtežih poraza Novaku Đokoviću u borbi za trofej (3:0) i nastavio gde je stao prethodnog puta na istom mestu.

Špancu je ovo druga uzastopna vimbldonska titula.


Im ih još dve sa turnria "velike četvorke", na US Openu (2022) i Rolan Garosu (2024) i evidentno da je ovaj momak, sada je to mnogima jasno ako dosad već nije bilo, najveća i možda jedina pretnja da dostigne Novakove brojke jednog dana.

Daleko je, naravno, taj trenutak, rano je i dalje gledati tako daleko, ali ako Alkaras bude ovom dinamikom "gazio" i narednih godina, biće prava "pretnja" u GOAT trci za Srbinom.

Đoković je, podsetimo, svoj prvi Grend Slem trofej, čuveni Australijen Open 2008. godine, osvojo upravo kada je imao 21 godinu.

To što Alkaras u tom dobu ima već četiri Grend Slem trofeja može biti jasan nagoveštaj njegovog daljeg karijernog puta, i visina koje ga čekaju, ali, opet, apsolutno ne mora ništa da znači. Može biti samo dobar početak jedne karijere.

Pred Alkarasom su godine velikih izazova i teških protivnika (ne tako teških kao što ih je Novak imao, zasigurno), a pred Novakom još lepši period života - finiš karijere i maksimalna posvećenost porodici.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu