Nova vest
Tenis 0

14.7.2024.

14:10

Ferero: "Za Alkarasa je bolje da u finalu krov bude otvoren"

Huan Karlos Ferero, trener Karlosa Alkarasa prezadovoljan je plasmanom španskog tenisera u finale Vimbldona.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Teniser iz El Palmara kraj Murisije od 15 časova bori se za pehar protiv Novaka Đokovića u njihovom šestom okršaju.

Ferero je u intervjuu za "Marku" rekao da je Alkaras posle Pariza uradio mnogo i u Londonu.

"Veoma smo srećni. Karlosova igra na travi je napredovala. Samopouzdanbje koje je poneo sa Kvinsa se povećavalo postepeno do finala. Ono što je Karlos postigao po osvajanju Rolan Garosa je da je promenio razmišljanje, dosegao je novo finale, to je nestvarno. Njegov fizički i mentalni nivo, poznavanje toga kako da izdrži sav pritisak koji je na njemu, jer se uvek uzima zdravo za gotovo da će on doći do kraja. Čista desetka za Karlosa", kaže Ferero.

On dodaje da je Alkaras odavno pokazao da ume da igra i na travi.

"Trava nije teška samo za Špance, već za sve igrače. Igrati na njoj tri nedelje godišnje je teško što se tiče prilagođavanja, pre svega zbog pokretljivosti koja se zahteva. Zbog njegovog stila igre, još kada je bio junior videli smo da može da se vrlo dobro prilagodi", dodao je "Moskito".

Sa druge strane je velika prepreka u vidu Novaka Đokovića.

"Istina je da je došao posle operacije i to vrlo brzo, u dobroj je kondiciji. Vidim kako proklizava, nema nikakvih problema. Moramo da planiramo finale kao prošle godine. Rekao sam Alkarasu da će opet trajati pet sati. Novak ima daleko više iskustva, a Karlos dovoljno da ne ispolji nervozu kao prošle godine", kaže Ferero i dodaje.

"Servis je deo igre u kojem je najviše napredovao. Nedostaje konstantnosti da bi se dosegao optimalan nivo. U polufinalu protiv Medvedeva to nas je najviše koštalo, ali do finala ćemo pokušati to da popravimo".

Upitan je i da li će prvi set biti ključ za krajnji uspeh.

"Svaki put kada je izgubio prvi set, pobedio bi. Moramo da počnemo bolje nego prošle godine, da budemo na istom nivou. Da prihvatimo bitku koju će mu Novak nametnuti".

Značajni će biti i da li će se igrati pod krovom ili ne.

"Prošle godine Novak se osećao pomalo nelagodno zbog vetra. Za nas bi bilo bolje da krov bude otvoren", jasan je Ferero.

Za kraj o tome ko je favorit.

"Kažu da je Karlos favorit samo zato što je Novak nedavno imao operaciju. Ako bismo da budemo realni, favorit za titule je Novak Đoković", prebacio je Ferero pritisak na stranu bivšeg broja jedan.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu