Nova vest
Tenis 1

14.7.2024.

11:05

"Kad Novak nešto reši, on to i uradi"

Danijela Hantuhova, nekada peta teniserka sveta, uverena je da Novak Đoković može da uzme osmu titulu na Vimbldonu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Novak u svom jubilarnom, desetom finalu u Londonu igra protiv branioca trofeja, Karlosa Alkarasa.

Hantuhova, koja je na Vimbldonu najdalje otišla 2002. kada je stigla do četvrtfinala, veruje da zna u čemu bi mogao da bude ključ Novakovog uspeha.

"Znam da sada treba da se upustim u tu analizu kako i zašto će on pobediti. Imam samo jedno objašnjenje, a to je samouverenost. U suštini, kada Novak reši da uradi nešto, mi ne znamo kako to radi, jer on operiše na drugom nivou razmišljanja. On je ubeđen da kad nešto reši da uradi, to se i dogodi. Posvećenost svemu što radi, posle ovakve operacije, nejasno kako uopšte i pričamo da je on u finalu?. Na papiru kažu da je drugačije, da li će pobediti? Apsolutno ne, ali on nas uvek razuveri", kaže Hantuhova.

Slovačka teniserka je dodala i da je Đoković daleko iskusniji i da ima više oružja da dođe do pobede.

"Samo taj broj slemova na travi koje ima Novak će biti razlika u finalu. Ponekad je Karlosov problem što on kao u klizanju na ledu, želi da napravi trostruki aksl, ali to nije dovoljno da se dobijaju gemovi i meč. I mislim da će mu se Novak tu uvući u glavu. Setite se i šta se desilo prošle godine u finalu, Novak sad ima veliku šansu, mislim da je neće propustiti", zaključila je Hantuhova. 

Ne veruju baš svi da će Novak slaviti, pre svih Australijanka Kejsi Delakva.

"Po meni, pobediće Karlos u pet setova. I verujem u to samo zato što je on mlađi. Mladost je na njegovoj strani. Skakuće po terenu, ne kažem da Novak to ne radi, ali ta mladost će biti od pomoći Alkarasu u ovom trenutku", izjavila je Delakva. 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu