Nova vest
Tenis 10

14.7.2024.

8:30

Trudnica sa Vimbldona za B92.sport: "Dolazimo na finale, sa torbom za bolnicu za svaki slučaj"

Novak Đoković je posle prolaska u 10. finale Vimbldona zatekao neobičan zahtev – da predloži ime deteta jednoj od njegovih navijačica koja je trudna, dan posle termina, došla na njegov meč.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Valentina Džombeta-Malbaški

Njeno ime je Valentina Džombeta-Malbaški koja već 10 godina živi u Londonu gde radi u svetu informacionih tehnologija.

"Ovakav (zahtev, prim.aut.) još nisam imao, da budem iskren. Da budem u poziciji da dam predlog za ime. Malo je previše, ali ovim putem bih da se zahvalim gospođi što dolazi i u svojim najvažnijim danima i mene podržava. Imponuje mi to. Zahvalan sam na toj podršci", rekao je Đoković kada su ga novinari upoznali sa situacijom.

Ideju da Novak bude kum njenom detetu, Valentina opisuje jednom rečju:

"Fantastično."

Ona je bila među okupljenima ispred medija centra "Ol Ingland kluba" posle pobede Đokovića nad Lorencom Muzetijem, kada je zbog trudničkog stomaka zapala za oko novinarima koji su bili na terasi iznad.

Upitavši je kada treba da se porodi, ispostavilo se da je termin prošao. Kako kaže, lekari su joj rekli da će on biti ili 11. ili 14. jul, odnosno na dan finala.

Valentina Džombeta-Malbaški

Novak se na konferenciji za medije čak i našalio da bi mogla da se porodi na "Centralnom terenu".

"Pratimo ga od početka njegove karijere, na Vimbldon idemo poslednjih šest godina. Gledam da budem podrška svaki Vimbldon nekoliko puta. Nekad imam unapred kupljenje karte nekad idemo u red u Vimbldon park od rane zore čekamo. Čak sam i ove godine bila u kampu nedelju dana pre termina koji smo probili. Pa čekamo još finale da imamo duplo slavlje nadam se", objašnjava Džombeta-Malbaški, koju trudnoća neće sprečiti da bude pristuna i za meč protiv Karlosa Alkarasa:

"Dolazimo na finale sigurno, sa sve torbom za bolnicu za svaki slučaj"

Pominjalo se da će se zvati Nolina ukoliko bude devojčica.

"Ovo nam je treće dete i prvi put da se suprug i ja nismo još dogovorili oko imena, a s obzirom na to da beba strpljivo čeka finale verovatno da će ime prelomiti nešto vezano za Noleta", nastavlja Valentina svoju priču.

Ona je jedna od članica "Nolefam" grupe Đokovićevih navijača, te objašnjava šta za nju ona znači.

"Mnogo druženja i zabave, ljudi su fantastični i pokušavamo da ispravimo svaku nepravdu vezanu za Noleta i njegove izjave. Dva srca u meni kucaju za Noleta i njegovu pobedu. Verujem da je 8 titula na redu", zaključuje Valentina.

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu